Sveriges spelschema Nations League 2024: Sveriges matcher med datum, tid, kanal & TV-tider!

Sveriges spelschema Nations League

Sverige spelschema Nations League – så spelas alla matcher i Nations League!

Spelschema Nations League 2024? Snart är det dags för den fjärde upplagan någonsin av Nations League. För svensk del så kommer det att bli spel i Division C samt Grupp 1 och vi ska därför titta på Sveriges spelschema Nations League. Det här gör vi för att se hur det blågula landslaget kommer att spela sina matcher i den här turneringen. Se och spela på fotboll live =>

Det är något som kommer vara viktigt. För faktum är att hur går Sverige till VM 2026 är något som faktiskt påverkas av det här. Förvisso inte till största delen, men det finns ändå lite hopp för framför allt de sämre lagen. Men det gäller också en extra livlina för de större nationer som inte lyckas kvala in.

I övrigt ska vi säga att det är ett bra sätt för att få bättre matchning för de olika lagen. Det har ju länge varit så att vissa lag valt vänskapsmatcher enbart för att kunna höja sin egen ranking, men nu blir det slut på den saken. Istället får de chansen att matchas i tävlingsmatcher mot jämnbra lag.

Sveriges spelschema Nations League - Sveriges matcher med datum, tid, kanal & TV-tider!

Sverige spelschema Nations League – här är alla Sveriges matcher i Nations League!

För svensk del så kommer det faktiskt att bli ganska tuffa matcher. För även om Sverige inte kommer att spela i samma division som de allra bästa lagen, så blir det ändå tufft motstånd i gruppen. Det svenska spelschemat i Nations League är viktigt att hålla reda på. För på det sättet kan du se alla matcher Sverige spelar i Nations League. Det är ju alltid kul att hålla koll på.

Det handlar nämligen om att Slovakien, Azerbajdzjan och Estland kommer att möta Sverige. Hur kommer det här då att gå? Ja, det blir tufft, och framför allt kommer omgång tre och fem – där Sverige möter Slovakien borta och hemma – bli något att bita i. Bra resultat här och Sverige kan absolut komma att vinna gruppen. För så bra är trots allt det svenska laget.

Så förutom svenska landslaget spelschema Nations League så får vi ju även hoppas på att killarna gör ett bra jobb. Med tanke på att några av stjärnorna försvunnit så kan det bli extra intressant att se vad Sveriges nye förbundskapten lyckas åstadkomma. Se och spela på fotboll live =>

Sveriges matcher i Nations League

Datum Tid Sveriges matcher i Nations League Resultat Stream
2024-09-05 18:00 Azerbajdzjan vs Sverige Nations League spelschema 2018 viaplay
2024-09-08 20:45 Sverige vs Estland Nations League spelschema 2018 viaplay
2024-10-11 20:45 Slovakien vs Sverige Nations League spelschema 2018 viaplay
2024-10-14 20:45 Estland vs Sverige Nations League spelschema 2018 viaplay
2024-11-16 20:45 Sverige vs Slovakien Nations League spelschema 2018 viaplay
2024-11-19 20:45 Sverige vs Azerbajdzjan Nations League spelschema 2018 viaplay

Sveriges matcher i Nations League 2024

Sveriges grupp i Nations League – här är alla grupper i turneringen!

Det finns alltså totalt fyra divisioner och fyra grupper i varje division. Vi vet ju nu att Sverige kommer spela i C-divisionen och grupp 1. I den här divisionen får vi bland annat sällskap av länder som Rumänien, Kosovo och Nordirland.

A-divisionen

A1: Kroatien, Portugal, Polen, Skottland
A2: Italien, Belgien, Frankrike, Israel
A3: Nederländerna, Ungern, Tyskland, Bosnien-Hercegovina
A4: Spanien, Danmark, Schweiz, Serbien

B-divisionen

B1: Tjeckien, Ukraina, Albanien, Georgien
B2: England, Finland, Irland, Grekland
B3: Österrike, Norge, Slovenien, Kazakstan
B4: Wales, Island, Montenegro, Turkiet

C-divisionen

C1: Sverige, Azerbajdzjan, Slovakien, Estland
C2: Rumänien, Kosovo, Cypern, Litauen/Gibraltar
C3: Luxemburg, Bulgarien, Nordirland, Belarus
C4: Armenien, Färöarna, Nordmakedonien, Lettland

D-divisionen

D1:  Litauen/Gibraltar, San Marino, Liechtenstein
D2:  Moldavien, Malta, Andorra

 

Den svåraste och bästa divisionen är Division A. Här finns ju lag som Spanien, Italien samt även Tyskland och Frankrike tillsammans med Italien, Belgien och många fler. Inte minst Nederländerna.

När vi tittar på den sista divisionen, som heter D, så ser vi lite mer blåbärsnationer. Det är då lag som i vanliga fall är slagpåsar, säg Moldavien, San Marino och Malta. Nu får de dock lite roligare motstånd då de ställs mot varandra. För ett komplett spelschema Nations League så kan du titta här. Se och spela på fotboll live =>

Sveriges grupp i Nations League 2024

Sveriges matcher i Nations League och förutsättningar – Sverige kan gå till VM 2026!

Det är förstås svårt att säga exakt var Sverige står inför den här turneringen. Men det vi kan säga är att det ändå kunde sett värre ut. För hade Sverige hamnat i Division A hade det blivit betydligt svårare motstånd, men då hade det också varit enklare att ta sig till VM 2026.

Nu gäller det till exempel att Sverige måste vinna sin grupp i division C för att kunna ha en chans att gå till VM 2026 via UEFA Nations League. Det som först måste göras är att slå ut två bra länder. Det finns ett Azerbajdzjan och Slovakien som har exakt samma planer som Blågult.

När vi tittar på Sveriges spelschema Nations League så kan vi även se att truppen verkar innehålla en hel del spelare från EM 2021. Spelare som Robin Olsen, Victor Nilsson Lindelöf, Emil Forsberg, Dejan Kulusevski, Alexander Isak som alla är stora stjärnor i Blågult idag.  Se och spela på fotboll live =>

Här spelar Sverige sina matcher i Nations League

Nu vet vi i alla fall Sveriges spelschema Nations League och kan titta på alla Sveriges matcher i Nations League.

Sveriges matcher mot Azerbajdzjan

Det kommer alltså att börja med en bortamatch mot Azerbajdzjan, något som kan bli avgörande. För blir det förlust här så kanske Sveriges chanser grusas direkt. Sverige vann hemma mot Azerbajdzjan i kvalet till EM 2024 men förlorade borta. En svensk trepoängare hade gjort susen här. Se och spela på fotboll live =>

Datum Tid Sveriges matcher i Nations League Resultat Stream
2024-09-05 18:00 Azerbajdzjan vs Sverige Nations League spelschema 2018 viaplay
2024-11-19 20:45 Sverige vs Azerbajdzjan Nations League spelschema 2018 viaplay

Sveriges match mot Azerbajdzjan spelas borta på Tofiq Bahramov Republican Stadium i Baku. Returmatchen spelas hemma på Nationalarenan, Strawberry Arena (fd Friends Arena).

Sveriges matcher mot Estland

Det här borde gå vägen. För Sverige ska spela mot Estland. Ett lag som Sverige slog med 5-0 och 2-0 i senaste EM-kvalet. Tre poäng här hade varit guld värt. Se och spela på fotboll live =>

Datum Tid Sveriges matcher i Nations League Resultat Stream
2024-09-08 20:45 Sverige vs Estland Nations League spelschema 2018 viaplay
2024-10-14 20:45 Estland vs Sverige Nations League spelschema 2018 viaplay

Sveriges match mot Norge spelas hemma på Nationalarenan, Strawberry Arena (fd Friends Arena). Returmatchen spelas borta på A. Le Coq Arena.

Sveriges matcher mot Slovakien

Ännu en tuff bortamatch för Sverige. Kan det bli en poäng eller vinst här så sätter det Sverige i förarsätet. Men det blir inte enkelt på något sätt. Men kanske kan Blågult återupprepa bedriften från EM 2021 när man vann med 1-0 mot Slovakien i gruppspelet. Se och spela på fotboll live =>

Datum Tid Sveriges matcher i Nations League Odds Stream
2024-10-11 20:45 Slovakien vs Sverige Nations League spelschema 2018 viaplay
2024-11-16 20:45 Sverige vs Slovakien Nations League spelschema 2018 viaplay

Sveriges match mot Serbien spelas hemma på Nationalarenan, Strawberry Arena (fd Friends Arena). Returmatchen spelas borta på Tehelné pole i Bratislava.

Sveriges tidigare resultat i Nations League

Så här ser Sveriges tidigare resultat  i Nations League ut:

Säsong Så gick det för Sverige
2024/25 Lottades med Slovakien, Azerbajdzjan och Estland i C-divisionen.
2022/23 Slutade sist i gruppen med Serbien, Norge och Slovenien i B-divisionen.
2020/21 Slutade sist i gruppen, som innehöll Kroatien, Portugal och Frankrike, i A-divisionen.
2018/19 Vann gruppen i B-divisionen före Ryssland och Turkiet.

Varför skapade UEFA Nations League?

Det fanns förstås flera anledningar till varför UEFA valde att dra igång det här projektet som heter Nations League. Både officiella och inofficiella orsaker. En sak, som dock inte har nämnts, var nog att få ordning på världsrankingen. Till exempel så är Wales och Polen länder som utnyttjat det här systemet.

Bland annat gjordes det genom att spela träningsmatcher mot lågt rankade lag. Då vann de här länderna, och seglade snabbt upp på rankingen. Det här får det europeiska fotbollsförbundet nu bort genom Nations League.

Men en av de större anledningarna var ju förstås att försöka göra landslagssäsongerna mellan mästerskapen mer intressanta. Nu byts smått betydelselösa vänskapskamper ut mot tävlingsmatcher, något som faktiskt kan göra att laget i fråga går till EM eller VM. Ja, för via NL (Nations League) kan de olika landslagen kvalificera sig för VM-slutspelet 2026. Se och spela på fotboll live =>

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365