LISTA: Tio saker du inte visste om Diego Simeone

 LISTA Tio saker du inte visste om Diego Simeone

10 saker du inte visste om Diego Simeone

Fakta Diego Simeone? Diego Pablo Simeone eller El Cholo som han kallas är ett namn som är känt hos alla som gillar internationell fotboll. Argentinaren har tidigare varit spelare och representerat klubbar som Lazio, Inter, Sevilla och Atlético Madrid, han är numera tränaren i den sistnämnda klubben och har gjort ett mirakel med den spanska huvudstadsklubben. När tränaren lämnade Racing Club för att ta över Atlético Madrid låg Los Colchoneros på nedflyttningsplats och hade även åkt ut den spanska cupen mot ett lag från tredjedivisionen. Simeone tog över vid vinteruppehållet 2011 och samma säsong tog man en sjätteplats samtidigt som man gick och vann Europa League 2012. Efter sommaren slog man Chelsea med hela 4-1 i UEFA Super Cup och de kommande åren skulle man vinna samtliga titlar som går att vinna, förutom UEFA Champions League. 2013 tog man hem titeln i Spanska Cupen Copa del Rey och 2014 vann man La Liga, detta i kampen med FC Barcelona och Real Madrid.

Fakta Diego Simeone? Argentinaren har ett långt förflutet inom fotbollsvärlden, främst som spelare men även som tränare då han nu gör sin åttonde säsong efter att ha tagit sitt första uppdrag 2006, detta i Racing där han gick direkt från spelare till tränarposten. Många vet vad argentinaren uppnått i sin karriär som spelare och tränare, men vad vet man egentligen om personen Diego Pablo Simeone?

Fakta Diego Simeone? Det är mycket som avslöjats om Diego Simeone och hans fotbollskarriär, men det finns även mycket som inte kommit ut eller som inte många fotbollsfans har en aning om. därför har vi på Silly Season Sverige nu tagit fram en lista med tio saker du inte visste om Diego Simeone. Vissa av sakerna kanske du har hört om tidigare men vi kan nästan garantera att det finns punkter som ni inte hade en susning.

Fakta Diego Simeone?

Våra listor når flera tusentals personer varje dag, därför rekommenderar vi att ni tar en titt på några av de som publicerats. Nedan finns ett axplock av de bästa som vi lagt upp. Ta gärna en titt på de, efter att vi gått igenom tio fakta om Diego Simeone.

 

10. Taktiskt engagerad redan som liten

LISTA: Tio saker du inte visste om Diego Simeone

Som liten fick Simeone en ett set med indianer och soldater, han ställde de elva mot elva och började komma på olika taktiker för att anfalla.

9. Första idolen – Falcao

LISTA: Tio saker du inte visste om Diego Simeone

Diego Simeones första idol var brassen Falcao som spelade på 80-talet. “Jag älskade att se honom spela. Han var inte lik mig i spelet men jag gillade honom väldigt mycket. Han var en väldigt elegant spealre som läste spelet bra.

Sidor: 1 2 3 4 5

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply