LISTA: Tio dyraste spelarköpen i La Ligas historia

Listan domineras av Barcelona och Real Madrid

Den spanska ligafotbollens två giganter, Barcelona och Real Madrid, gör årligen upp om den inhemska ligatiteln och går dessutom en hård kamp med de allra bästa klubblagen om den ärofyllda Champions League-pokalen. Förra säsongen var det Real Madrid som blev den stora vinnaren med titel både inhemskt i liga- och cupspel samt i Champions League. Real Madrid som säsongen innan vann den eftertraktade pokalen ute i Europa, slutade på en andraplats i La Liga samt fick se sig utslagna i semifinalspelet av turneringen.

Det är också dessa två giganter som det mestadels cirkulerar kring när det gäller att spendera pengar på spelare. I historien har dessa storklubbar lagt fram stora summor på diverse stjärnor, med blandat resultat. Nu tänkte vi på Silly Season Sverige därför gå igenom de tio dyraste värvningarna av en spansk klubb genom tiderna.

Statistiken är hämtad från Transfermarkt och står i euro, men finns även inkluderad i svensk valuta inbäddad i texten gällande varje övergång. 

10. Ronaldo, Real Madrid(från Inter)

45 miljoner euro

Ronaldo, Real Madrid (2005)

Det tionde dyraste nyförvärvet genom tiderna i La Liga är den brasilianske legendaren Ronaldo, vars fulla namn är Ronaldo Luís Nazário de Lima. Säsongen 2002/2003 lämnade den då 25-årige anfallaren italienska storklubben Inter för spel med spanska giganten Real Madrid. En övergång som kostade spanjorerna 45 miljoner euro i övergångssumma, vilket i svensk valuta blir 419,16 miljoner kronor.

Övergången blev för den då nyligen korade världsmästaren också uppmärksam med tanke på spelarens förflutna i katalanska Barcelona. Totalt blev det 127 matcher och 83 mål för Los Blancos, innan El Fenómeno senare lämnade för spel med Milan.

Sidor: 1 2

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply