Topp 10: Spelare som aldrig vunnit Champions League

Fotbollsspelare som aldrig vunnit Champions League – vilken spelare har aldrig vunnit Champions League?

Vilka är de bästa spelarna som aldrig vunnit UEFA Champions League? Stjärnorna som inte vunnit Champions League? Några av världens bästa spelare har aldrig vunnit Champions League. Att vinna Champions League är just något som varje fotbollsspelare drömmer om, men det är långt ifrån alla som lyckas med denna bedrift. Vissa stjärnor har varit några minuter från att lyfta trofén medan andra aldrig ens varit nära att få en guldmedalj i Champions League. Se och spela på fotboll live =>

Fotbollsspelare som aldrig vunnit Champions League

10 största spelarna som aldrig vunnit Champions League

Real Madrid vann den senaste UEFA Champions League turneringen när de besegrade Juventus i Champions League finalen med hela 4-1. Stjärnor som Cristiano Ronaldo, Karim Benzema och Gareth Bale lyckades med bedriften att vinna en Champions League titel för andra gången på två år.

Spelare som RonaldoVan Nistelrooy och Romario har aldrig vunnit turneringen och nu i efterhand känns det lite märkligt att så pass stora stjärnor aldrig lyckats vinna världens mest prestigefyllda klubblagsturnering.

Vi på Silly Season Sverige har nu satt ihop en lista med de 10 största spelarna som aldrig vunnit Champions League. Vissa spelare har gjort fler matcher än andra och fått fler försök men en sak har de alla gemensamt, ingen av har vunnit en Champions League turnering.

10) Romario – 32 matcher

En av Brasiliens största anfallsstjärnor på sin tid och Barcelonas anfallsvapen under två säsonger lyckades aldrig att vinna turneringen under sin tid i den europeiska fotbollen. Förutom Barcelona spelade han även i Valencia och PSV Eindhoven men brasilianaren fick avsluta karriären 2009 utan någon Champions League-titel.

9) Francesco Totti – 55 matcher

Trots att Francesco Totti fortfarande är aktiv är det inte speciellt troligt att kommer att vinna Europas största klubblagsturnering under sin tid som spelare. Hittills har det blivit 55 matcher för 38-åringen i turneringen men han och AS Roma har aldrig lyckats vinna Champions League.

8) Lothar Matthäus – 30 matcher

Lothar Matthäus tillbringade totalt 12 säsonger i Bayern München men lyckades aldrig vinna turneringen trots att han spelade i en av Europas största och bästa klubbar. Bayern tog sig till final vid två tillfällen med Matthäus men man förlorade båda finalerna och Matthäus fick avsluta spelarkarriären utan att lyfta Champions League-pokalen.

7) Gabriel Batistuta – 17 matcher

Gabriel Batistuta representerade under sin tid som aktiv fotbollsspelare flera av Italiens största klubbar. Fiorentina, Roma och Inter representerade argentinaren under de 12 år som han tillbringade i Europa. Batistuta var på sin tid en av de mest fruktade anfallarna men trots att hade näsa för mål lyckades han aldrig vinna UEFA Champions League.

6) Miroslav Klose – 39 matcher

Miroslav Klose är en av de spelare på listan som fortfarande är aktiv men som med största sannolikhet inte kommer att vinna turneringen. Tysken kan dock nöja sig med att vara VM:s bäste målskytt genom tiderna med 16 mål på 24 matcher. Han vann även turneringen 2014 när Mario Götze avgjorde finalen i förlängningen mot Argentina.

5) Eric Cantona – 16 matcher

En av Premier Leagues och Frankrikes bästa anfallare genom tiderna Eric Cantona hamnar på femte plats över de stjärnor som aldrig vunnit Champions League. Fransmannen tillbringade fem säsonger i Manchester United tillsammans med Sir Alex Ferguson men vann aldrig någon internationell titel med Old Trafford-klubben.

4) Ruud van Nistelrooy

Holländaren som bland annat representerade Manchester United och Real Madrid under sin karriär som professionell fotbollsspelare lyckades aldrig vinna Champions League. Anfallaren som har ett otroligt bra facit i alla klubbar han spelat i är en av de man tror har vunnit turneringen men Ruud Van Nistelrooy fick aldrig lyfta en internationell pokal under sin karriär som spelare.

3) Diego Maradona – 6 matcher

Diego Maradona sägs ofta vara en av historiens bästa fotbollsspelare och av Napoli-fansen ses han som en gud. Argentinaren tillbringade två säsonger i Barcelona där han totalt gjorde 6 Champions League-matcher i den rödblåa tröjan. Den enda internationella titeln som Maradona vann i sin klubblagskarriär är UEFA-cupen 1988-1989

2) Ronaldo är en spelare som aldrig vunnit Champions League trots 34 matcher

’El Fenomeno’ Ronaldo tycker många gjort sig förtjänt efter sin exceptionellt fina fotbollskarriär. Brasilianaren ses än idag som en av historiens bästa anfallare och har varit en förebild för många aktiva fotbollsspelare i dagens fotboll, bland annat Zlatan Ibrahimovic. Under sin karriär spelade han bland annat för Barcelona, Inter, Real Madrid och AC Milan och trots att han gjorde otroligt mycket mål för de fyra topplagen fick han aldrig tillfälle att ta emot Michel Platinis pokal.

1) Zlatan Ibrahimovic är också en spelare som aldrig vunnit Champions League trots 109 spelade matcher i turneringen

Har Zlatan vunnit Champions League? Nej, är svaret på den frågan. Zlatan Ibrahimovic är den spelare på listan som gjort flest Champions League-matcher utan att vinna turneringen. Svensken har deltagit i turneringen med Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, AC Milan och Paris Saint-Germain men har trots sina 13 försök aldrig fått lyfta pokalen. Zlatan har flera gånger uttryck sin vilja att vinna turneringen och har sagt att han gärna vill vinna ”den där jävla Champions League”.

Finns det några svenskar som vunnit Uefa Champions League? Ja, det finns några stycken och den som van senast var Henrik Larsson när FC Barcelona vann turneringen 2006

Detta var alltså listan över de 10 största spelarna som aldrig lyckats vinna Champions League. Har du tips på listor som du vill se så kommentera gärna nedan, vi vill veta vad du tycker! Se och spela på fotboll live =>

Topp 10: Spelare som aldrig vunnit Champions League

Läs mer om Champions League

Tidigare år har vi under åttondelsfinalerna i Champions League så fick vi några heta Champions League åttondelsfinaler där Chelsea vs PSG, FC Barcelona vs Arsenal och Real Madrid vs Roma är matcher vi kommer att komma ihåg. Under kvartsfinalerna var det Atlético Madrid vs Barcelona, Real Madrid vs Wolfsburg och PSG – Man City som stod på menyn. Det var inte många som trodde att favorittippade Barcelona skulle åka ut så tidigt. Här kan du se spelschema för Champions League och vilka som sänder Champions League på TV. Se och spela på fotboll live =>

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply