Lista: Elva spelare Manchester United sålde för tidigt

Lista: Elva spelare Manchester United sålde för tidigt

4. Gerard Pique

Elva spelare Manchester United sålde för tidigt

Gick till: Barcelona (2008)

Transfersumma: 4 miljoner pund

Pique hade visat sig mycket lovande, efter att ha anlänt från Barcelona. Då Vidic och Ferdinand var startspelare fanns det ingen riktig plats för den spanske försvararen,. Han återvände till Barcelona, där han blommade ut under Pep Guardiola och var med då Barcelona vann trippeln. Han slog till och med sitt gamla lag i finalen på köpet.

3. Giuseppe Rossi

Gick till: Villareal (2007)

Transfersumma: Icke avslöjad

Han kom till United som ungdomsspelare och som såldes innan han hann göra ett stort intryck var Rossi. Han lämnade efter enbart 14 seniormatcher med laget. Anfallaren gjorde sedan 77 mål i alla turneringar för Villareal och blev en av de mest fruktade anfallarna i Europa.

2. Diego Forlan

Gick till: Villareal (2004)

Transfersumma: 2 miljoner pund

Forlan troddes först vara något av en flopp, och gick 27 matcher utan att göra mål. Sedan lyckades han övertyga och fick kult-status i klubben. Detta trots enbart 17 mål på 98 matcher. Bland annat då han gjorde båda målen i en 2-1 vinst över Liverpool. Forlan gick sedan vidare till att bli en av de bästa anfallarna i världen i Atlético Madrid. Han blev även utsedd till VM:s bäste spelare 2010.

1. Jaap Stam

Gick till: Lazio (2001)

Transfersumma: 16,5 miljoner pund

Sir Alex Ferguson gjorde inte många misstag under alla sina år i klubben. Att sälja Stam till Lazio var ett mycket dåligt beslut, något som tränaren har fått se till att acceptera. Holländaren var en klippa i Uniteds försvar under sina tre säsonger i klubben. Nyheten om hans flytt möttes av bestörtning och förvåning av klubbens supportrar. Inte förens Nemanja Vidic anlände 2005 fann United någon som kunde leva upp till Stams status. Se & Spela på fotboll =>

spelare Manchester United sålde för tidigt

Se fler relaterade listor här:

Detta var alltså listan med elva spelare Manchester United sålde för tidigt. Håller du med oss? Ta gärna en titt på fler listor på vår site. Du hittar de här nedan. Se & Spela på fotboll =>

Sidor: 1 2 3

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply