LISTA: Fem ligorna som handlat för mest

LISTA: Fem ligorna som handlat för mest

Fem toppligorna som handlat för mest under transferfönstret

Sommarens transferfönster är tillslut stängt, luckorna är igenbommade för i år och nu väntar alla spänt på januari då det öppnar igen. Det har varit en fartfylld sommar med många fotbollsturneringar och rent allmänt mycket rörelse på marknaden. Spelare har kunnat visa upp sig och höja sitt värde – eller om de har otur, sänka det. Ett nytt transferrekord har satts i och med värvningen av Paul Pogba till Manchester United och klubbar har rent generellt kastat ut enorma summor pengar, de dyraste är väldigt dyra som en kan finna i uppställningen över de dyraste spelarna. Det blev också ett antal hetsköp under de sista skälvande timmarna av transferfönstret som ytterligare höjde totalsumman.

De fem toppligor som köpt för mest

Det finns ett antal ligor som spenderar lite mer än vad andra gör. Här kan du se ligorna som spenderat mest de senaste fem säsongerna. Detta har ju såklart med omsättningar och så vidare att göra. Innan vi går vidare med den här listan, vill vi på Silly Season Sverige tipsa om ett antal andra populär listor vi har skrivit, till exempel tio dyraste målvakterna genom tiderna, Real Madrids tio bästa värvningar genom historien och sju sämsta Bayern Münchenspelarna någonsin som en kan bläddra igenom efter fem ligorna som handlat för mest.

5. Championship, England

LISTA: Fem ligorna som handlat för mest

Utgifter: 247,05 miljoner euro Inkomster: 262,12 miljoner euro Balans: 15,07 miljoner euro

Trots att de enbart är lillebror till en av världens största ligor, Premier League, så lyckas Championship faktiskt med att mäta sig med de större och mer välutrustade konkurrenterna, i alla fall när det handlar om pengar. De slår både den portugisiska ligan (åttondeplats) såväl som den ryska (sjundeplats) och franska Ligue 1 (sjätteplats)

Sidor: 1 2 3 4 5

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply