Liverpool efter Bundesligaduo

Liverpool efter Bundesligaduo

Kommer försöka igen nästa sommar

Liverpool rapporteras vara mycket intresserad av den unga Bundesligaduon Mahmoud Dahoud i Borussia Mönchenglabach och Christian Pulisic i Borussia Dortmund, men de skall under sommaren ha fått bud avböjda och förväntas prova igen nästa sommar.

Liverpool var flitiga under sommarens transferfönster och förstärkte sin trupp samt lät ett antal spelare lämna. Men tränare Jürgen Klopp är ändå inte riktigt nöjd. Det sägs att den tyske tränaren var väldigt intresserad av Bundesligaduon Mahmoud Dahoud och Christian Pulisic, och enligt den engelska tidningen The Liverpool Echo så ska Liverpool vara beredda på att göra nya försök att värva spelarna under nästa sommars transferfönster.

Klopp hade problem med att få affärerna att gå i lås under sommaren då båda klubbarna var väldigt ovilliga till att sälja, och Liverpool fick erkänna sig besegrade i kampen om Borussia Mönchengladbachs mittfältare Mahmoud Dahoud och Borussia Dortmunds ytter Christian Pulisic. Liverpool kommer dock fortsätta att hålla ögonen på de två offensiva spelarna och göra allt för att dem bli Liverpoolspelare i framtiden.’

Då Gladbach redan sålt den högt värderade mittfältaren Granit Xhaka till ett annat engelskt lag, Arsenal, var de väldigt ovilliga till att sälja sin juvel Dahoud. Men den 20årige mittfältaren har hittills avböjt att skriva på ett nytt kontrakt med klubben, vilket innebär att han enbart har ett år kvar på sitt nuvarande kontrakt.

Pulisic kom till Dortmunds akademi i januari 2015, då Klopp fortfarande var tränare i klubben. De fick ett bud på 11 miljoner pund nekat sig och var tvungna att låta Pulisic gå, den här gången. Den amerikanskfödde 17åringen, som har fyra år kvar på kontraktet men kommer att få det svårt att utmana på yttern och mittfältet i år, med många starka bra spelare.

För Liverpools del handlar det om huruvida de kan försäkra sig om Champions League eller åtminstondes Europa Leaguespel nästa säsong, för att kunna locka spelare till sig.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply