LISTA: De ligorna som spenderat mest senaste 5 säsongerna

Topp 10: Ligorna som spenderat mest under de senaste fem åren

Under varje transferfönster säljs spelare för otroligt höga summor och många gånger betalar den köpande klubben ett högt pris för att försöka bilda ett bra lag. Den dyraste spelaren under de senaste fem åren är Gareth Bale som gick från Tottenham Hotspur till Real Madrid för en summa upp emot 1 miljard svenska kronor. Många ifrågasatte värvningen av Walesaren som under sin första säsong i den spanska huvudstaden stod för en godkänd insats. Den gångna säsongen har dock inte varit lika framgångsrik för La Liga-spelaren och många av lagets egna fans vill se att man sätter honom på bänken efter många tveksamma insatser på Santiago Bernabéu. Det är dock inte bara Gareth Bale som har bytt klubb under de fem senaste säsongerna. Flera både större och mindre spelare har flyttat till en annan klubb vilket gjort att statistiken på spelarförsäljningar och spelarköp ändrats. Vi på Silly Season Sverige har nu satt ihop en Lista med de 10 ligor som spenderat mest pengar under de senaste fem säsongerna.

Lista: De 10 ligorna som har slösat mest pengar på spelarköp under de fem senaste säsongerna

Tidigare har vi gjort listor om bland annat de 10 största flopparna i Premier League 2014/2015spelarna med flest självmål i Premier League och dyraste startelvorna i Premier League. Nu är det dags att ta en titt på vilka ligor som spenderat mest under de fem senaste säsongerna, häng med!

10) Premier League (Ukraina)

Spelarköp Spelarförsäljningar Balans
283,54 Milj. £ 229,50 Milj. £ -77,20 Milj. £

Den ukrainska ligan är känd för att fostra många brasilianska spelare för att sedan sälja de vidare till Europas största klubbar. Landets största klubbar är Dynamo Kiev, Shaktar Donetsk och Dnipro Dnipropetrovsk som under de senaste säsongerna gjort bra ifrån sig i Europa League där det sistnämnda laget så sent som i maj spelade finalen i turneringen men förlorade mot Sevilla med 3-2.

Senaste stjärnorna att lämna ligan är Luiz Adriano som skrivit på för AC Milan och Yevhen Konoplyanka som flyttade till La Liga-klubben Sevilla.

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply