• Error, no group ID set! Check your syntax!

Lista: 10 spelare som inte lyckades leva upp till familjenamnet

10 spelare som inte var lika bra som deras pappor

Det är helt naturligt att som barn se upp till sina föräldrar och gå i deras fotspår, vilja göra samma saker som de har gjort, vilket många också gör. Det kan vara svårt inom fotbollsvärlden, där ett välbekant efternamn sätter press på en att man måste prestera och visa sig ha samma egenskaper som fadern före, vilket inte alltid är fallet. En annan viktig ingrediens är tålamod och tid, då det krävs en del tid för att acklimatisera sig till nya omgivningar. Många fotbollsspelare, likt Maldini-familjen eller Schmeichel-familjen, har lyckats med att fostra strålande fotbollsspelare, men andra stora familjer har inte lyckats få någon genomslagskraft.

10 fotbollsspelare vars familjenamn är större än dem själva

Alla är inte gjorda för att spela fotboll och enbart för att ens pappa är en välkänd fotbollsspelare är det absolut inget krav. Men man skulle ju kunna tänka sig att barnen ifråga har en del fördelar, såväl genetiskt som gällande förutsättningar att lyckas. Här pså Silly Season Sverige listar vi 10 stycken spelare som inte har lyckats med att leva upp till faderns prestationer, men innan vi djupdyker ner i denna lista vill vi passa på att tipsa om ett par andra populära listor som vi har gjort, till exempel 10 mest underskattade spelarna i Premier League, största genombrotten i Premier League och 10 spelare att hålla ögonen på.

10. Edinho

Lista 10 spelare som inte lyckades leva upp till familjenamnet

Att ha Pelé som pappa, en av världens bästa fotbollsspelare genom tiderna, måste vara ganska tufft emellanåt, speciellt om man vill skapa sig en egen fotbollskarriär. Hans pappa är känd som den fotbollsspelare som gjort flest mål genom tiderna och som spelade på ett vackert sätt som trollband alla som såg det. Sonen Edinho valde istället att bli målvakt, totala motsatsen till fadern, men lyckades inte särskilt bra och flyttade runt mycket bland olika klubbar innan han drog sig tillbaka vid 29 års ålder.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply