Ryan Giggs: ”Lärde mig mer av van Gaal än av Ferguson”

Ryan Giggs: "Lärde mig mer av van Gaal än av Ferguson"

Under Sir Alex Fergusons framgångar som tränare i Manchester United var Ryan Giggs länge en av storstjärnorna. Nu säger Giggs att han dock lärde sig mer under van Gaal än under Sir Alex Ferguson.

Efter 23 år på posten lämnade Sir Alex Ferguson tränarjobbet i Manchester United. Då blev även den före detta storspelaren Ryan Giggs assisterande tränare. Nu säger Giggs, som är förbundskapten för Wales, att han lärde sig mer under van Gaal än under Sir Alex Ferguson.

– Självklart hade jag olika internationella tränare, men det var uppenbarligen bara en kort tid. Det är därför jag pratar om Louis (van Gaal) angående min tränarkarriär, för jag är faktiskt två år in (på karriären), tar ansvar, och jag pratar så varmt om honom för det var verkligen min första tränarroll. När du spelar känner du inte till förberedelserna, säger Giggs till Manchester Uniteds officiella podcast och fortsätter:

– Du vet inte vad managern har sett på filmerna. Spelare får sju eller åtta minuter att titta på motståndarna, men tränarstaben tittar i flera timmar. Så det är helt annorlunda, det är helt annorlunda, även om du har arbetat under en manager så länge. Det var mer man-management och annorlunda saker som Sir Alex gjorde som jag har snappat upp, medan jag med Louis självklart på nära håll har sett olika system, varför du spelar de olika systemen, orsakerna till detta och orsakerna till det, det var en riktigt bra upplevelse.

SE ÄVEN: Jonathan Barnett: “Saúl är redan i en storklubb”

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply