Lista: 10 händelser sen Juventus senast släppte in ett Champions League-mål

bet365

Lista 10 händelser sen Juventus senast släppte in ett Champions League-mål

Tio händelser sen Juventus senast släppte in ett Champions League-mål

Under de två senaste säsongerna har Juventus vunnit både Serie A och Coppa Italia. Årets säsong kan till och med sluta ännu bättre. Laget leder Serie A med nio poäng före Roma och har tagit sig till en ny cupfinal. Dessutom är man på god väg att ta sig till final i Champions League. Man besegrade Monaco med 2-0 på bortaplan i det första semifinalmötet. På tisdag spelas match nummer två mellan lagen i Turin.

En av de stora anledningarna till Juventus succé i Champions League är lagets defensiv. Man har endast släppt in två mål i turneringen, under elva matcher. Senast Juventus släppte in ett mål i Europas största klubblagsturnering var den 22a november 2016. I den nionde minuten gjorde SevillaNicolas Pareja 1-0 för spanjorerna mot Juventus. Italienarna vände matchen och vann matchen. Sedan dess har man inte släppt in ett mål i Champions League. Lagets defensiv har hållit nollan i sex matcher i rad i turneringen.

På grund av lagets imponerande defensiva statistik har vi på Silly Season Sverige valt att lista 10 händelser sen Juventus senast släppte in ett Champions League-mål. Vad har egentligen hänt i fotbollens värld sedan Juventus senast släppte in ett mål i Champions League?

Saker som har hänt sen Juventus senast släppte in ett mål i Champions League

Tidigare har vi på Silly Season Sverige skrivit flera listor om Champions League. Bland annat har vi listat fem Champions League-semifinaler vi minnsfem klassiska hjältar i Champions Leagues kvartsfinaler och tio lag som varit i Champions League-final flest gånger. Innan ni tittar på de listorna ska vi först gå igenom tio händelser sen Juventus senast släppte in ett Champions League-mål.

1. Alexander Isak har lämnat AIK för Dortmund

Alexander Isak

När Juventus senast släppte in ett Champions League-mål så tillhörde Alexander Isak fortfarande AIK. Sedan dess har det hänt mycket i den svenska talangens liv. Till en början såg han ut att vara på väg till Real Madrid men i slutändan skrev anfallaren på för Borussia Dortmund.

2. Det har blivit officiellt att Totti lägger av

Scudetto med Roma

I november 2016, när Juventus släppte in sitt senast mål i Champions League, fanns det fortfarande hopp om att Francesco Totti skulle fortsätta att spela fotboll efter den här säsongen. Nu är situationen annorlunda. Under onsdagen bekräftade MonchiRomas nya sportchef, att klubbikonen lägger av efter den nuvarande säsongen.

Under gårdagen valde vi på Silly Season Sverige att sammanfatta italienarens tid inom proffsfotbollen. Då listade vi tio minnesvärda ögonblick från Tottis karriär.

Sidor: 1 2 3 4 5

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply