LISTA: Dyraste målvakterna genom tiderna

Topp 10 dyraste målvakterna genom historien

Dyraste målvakterna i världen? Dyraste målvakterna genom tiderna? Världens dyraste målvakter? Världens dyraste fotbollsmålvakt? Under de senaste åren har priserna på transfermarknaden nått nya höjder. Spelare gör för otroliga summor. En position som dock inte påverkats lika mycket är målvaktspositionen. Det går att värva en målvakt för inte all för stora pengar även om priserna har stigit. Självklart har de dyraste målvakterna blivit ännu dyrare men det är fortfarande mycket lägre summor än om man jämför med anfallaren. Världens dyraste fotbollsspelare är Neymar som kostade 222 miljoner euro. När det kommer till målvakter är summan mycket lägre. Det är dock höga summor som de största lagen måste betala för att köpa loss en burväktare av klass.

Dyraste målvakterna genom tiderna

Vi har tidigare skrivit om bästa målvakterna i världen men nu tar vi alltså en titt på vilka som har kostat mest. Det är ofta de dyraste målvakterna någonsin som även är bäst. Det är upp till dig att avgöra om nedanstående namn. Genom tiderna har många målvakter varit de dyraste. Frågan är vem som är det just nu och hur mycket han kostat.

Världens dyraste målvakter i fotboll

Vi har nu tagit fram världens dyraste målvakter och vilka som är de dyraste målvakterna i världen. Många av namnen flyttade för inte så längesen. Detta då priserna stigit enormt under det senaste året och många gamla rekord har slagits. Nedan hittar ni de tio dyraste målvakterna i världen.

Tio dyraste målvakterna i världen någonsin

Tidigare har vi på Silly Season Sverige gjort listor om bland annat spelare som har sina egna finter och rikaste fotbollsagenterna i världen. Innan du klickar dig vidare på någon utav dessa ska vi gå igenom fotbollsvärldens tio dyraste målvakter någonsin.

10. Aaron Ramsdale

Aaron Ramsdale är en av de dyraste målvakterna i världen

Övergång: Sheffield United till Arsenal
År: 2021
Prislapp: 28 miljoner

9. Jordan Pickford

Övergång: Sunderland till Everton
År: 2017
Prislapp: 28,5 miljoner euro

En frontfigur för England i VM 2018. Han stod för några otroliga räddningar under turneringens gång. Det var då flera lag fick upp ögonen för honom. Redan 2017 blev han en av världens dyraste målvakter då han lämnade Sunderland för Everton. Merseysideklubben betalade då 290 miljoner kronor för spelarens tjänster.

8. Manuel Neuer

Övergång: Schalke 04 till Bayern Munchen
År: 2011
Prislapp: 30 miljoner euro

Manuel Neuer anses av många vara en av världens bästa målvakter. Tysken lämnade Schalke 04 för spel i Bayern Munchen under 2011 och kostade då 300 miljoner kronor. Man kan verkligen säga att Neuer är värd pengarna som den tyska storklubben pungade ut.

7. Thibaut Courtois

LISTA: Tio dyraste målvakterna genom tiderna

Övergång: Chelsea till Real Madrid
År: 2018
Prislapp: 35 miljoner euro

Tillslut blev den väldigt omtalade flytten klar. Thibaut Courtois lämnade Chelsea efter fyra säsonger och skrev på för Real Madrid. Han blir därmed en av de spelare som representerat både Real Madrid och Atlético Madrid. Vi hittar Courtois på plats fem på denna lista.

6. Jasper Cillessen

Övergång: Barcelona till Valencia
År: 2019
Prislapp: 35 miljoner euro

Målvakten tröttnade på att vara andravalet bakom Ter Stegen i Barcelona. Istället tog han steget till Valencia där det går desto bättre.

5. Ederson MoraesDe dyraste målvakterna genom tiderna

Övergång: Benfica till Manchester City
År: 2017
Prislapp: 40 miljoner euro

Redan under sin tid i Benfica såg man att brassen skulle bli något väldigt stort. Sommaren 2017 blev han den tredje dyraste målvakten någonsin. Då lämnade han Portugal för spel i Manchester City. Den engelska storklubben pungade ut hela 400 miljoner kronor för Ederson som då var 23 år gammal.

SE ÄVEN: Allsvenskans dyraste övergångar någonsin

SE ÄVEN: LISTA: Snyggaste målet i Premier League någonsin

4. André Onana – Dyraste målvakterna genom tiderna

Övergång: Inter till Manchester United
År: 2023
Prislapp: 52,5 miljoner euro

André Onana slog igenom i Ajax men fick klara sig utan fotbollen i nio månader då han blev avstängd på grund av ett icke godkänt ämne i hans urin. Onana hade nämligen tagits sin frus receptbelagda tabletter för en huvudvärk. Han skrev då på för Inter som bosman. Ett år senare såldes han till Manchester United för 52,5 miljoner euro. Bra affär för italienarna.

3. Gianluigi Buffon – Dyraste målvakterna genom tiderna

Övergång: Parma till Juventus
År: 2001
Prislapp: 52,88 miljoner euro

Trots att detta var redan 2001 är Gianluigi Buffon redan en av världens dyraste målvakter. Buffon gick då från Parma till Juventus som betalade hela 520 miljoner kronor. Det hela skulle dock visa sig vara väl investerade pengar. Totalt blev det 17 säsonger i klubben för Buffon. Detta innan han lämnade för att skriva på för Paris Saint-Germain. Nu är han dock tillbaka hos den gamla damen.

2. Alisson Becker – Dyraste målvakterna genom tiderna

Övergång: AS Roma till Liverpool
År: 2018
Prislapp: 62,50 miljoner euro

Så har vi då kommit till världens näst dyraste målvakt. Tidigare var Alisson den dyraste men inte under någon längre tid. Det blev bara drygt 2 veckor på tronen. Detta då han petades ner till andraplatsen då rivalerna pungade ut drygt 60 miljoner kronor mer för sin nya förstemålvakt. Det återstår dock att se vilken klubb som får mest värde för pengarna.

1. Kepa Arrizabalaga – Dyraste målvakterna genom tiderna

Han är världens dyraste målvakt

Övergång: Athletic Club till Chelsea FC
År: 2018
Prislapp: 80 miljoner euro

Så har vi då kommit till världens dyraste målvakt. Det är ingen annan än Chelseas burväktare, spanjoren Kepa Arrizabalaga. Efter att ha slagit igenom i Athletic Club och varit med i den spanska VM-truppen sommaren 2018 köptes han loss av The Blues. Övergångssumman skrevs till hela 80 miljoner euro. I och med det är han den dyraste målvakten i världen.

Frågan är hur länge Kepa kommer att få vara etta på denna listan innan någon petar ner honom. Det mesta tyder på att det kommer ta ett ganska bra tag.

Samtliga uppgifter är hämtade från Transfermarkt.

Fler listor på Silly Season Sverige

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply