bet365

Topp 10: Bästa målvakterna i världen genom tiderna

bästa målvakterna genom tiderna

Lista över de bästa målvakterna i världen

Bästa målvakterna i världen? Fotbollsvärlden innehåller många duktiga målvakter. Men vilka är världens bästa målvakter i fotboll? Vem är världens bästa målvakt i fotboll? Som du säkert vet så finns det många kända fotbollsmålvakter runt om i världen och några av de absolut bästa fotbollsmålvakterna finns hos topplagen i Premier League, La Liga, Bundesliga och Serie A. Dock är det endast ett fåtal av dessa målvakter som utgör de bästa målvakterna i världen. SE & SPELA PÅ FOTBOLL =>

Världens bästa målvakter i fotboll

Dessa är målvakter som kan vara skillnaden mellan vinst och förlust. Som en av planens allra viktigaste positioner är en duktig målvakt mycket viktigt för att kunna släppa in så få mål som möjligt, och som försvarare vill man inte behöva oroa sig för en svag målvakt.

Bästa målvakten genom tiderna

Topp 10 bästa målvakterna i världen

Här har vi på Silly Season Sverige gjort en lista med de topp 10 bästa målvakterna i världen. Vår lista med ranking fotbollsmålvakter utgör ingen lista med världens bästa målvakter genom tiderna i fotboll, utan det får bli en egen lista senare då vi utgår ifrån att många är intresserade av att vet vilken målvakt som är världens bästa målvakt genom tiderna i fotboll.

Bästa målvakterna i världen

Denna lista utgör istället en lista med de bästa målvakterna i världen just nu. Ta även titt på andra för att skapa dig en bild av vilka målvakter som utgör världens bästa fotbollsmålvakter i världen.

10. Peter Shilton

Klubbar: Leicester City, Stoke City, Nottingham Forest, Southampton, Derby County

På tionde plats över listan med bästa målvakterna genom tiderna hittar vi Peter Shilton. Han var runt i en hel del klubbar under sin karriär men höll sig alltid i England. Var framför allt aktiv mellan 1960 och 1990 även om karriären fortsatte en bit efter det.

9. Edwin van der Saar

Klubbar: Ajax, Juventus, Fulham, Manchester United

Nederländaren hade en lång karriär där han avslutade i Manchester United. Han är en av de mest klassiska målvakterna och även en av de tio bästa målvakterna i världen genom tiderna.

8. Iker Casillas

Klubbar: Real Madrid och FC Porto

Det känns som att spanjoren var med under hundra år då han kom fram väldigt ung i Real Madrid. Iker Casillas var med och tog många fina titlar med Real Madrid och var även en av nyckelspelarna i det spanska landslaget när de vann både VM och EM.

Bästa målvakten genom tiderna

7. Peter Schmeichel

Peter Schmeichel på lista över bästa målvakterna genom tiderna

FOTO: BILDBYRÅN

Klubbar: Brøndby, Manchester United, Sporting CP, Aston Villa och Manchester City

Dansken stod mellan stolparna under Manchester Uniteds storhetstid på 90-talet och vann bland annat fem Premier League-titlar och en Champions League-titel. Med det danska landslaget vann han EM 1992.

SE ÄVEN: Dyraste målvakterna genom tiderna

SE ÄVEN: Allsvenskans bästa målvakter

6. Gordon Banks

Klubbar: Leicester City, Stoke City

Blev utsedd till världens bästa målvakt av FIFA vid inte mindre än sex tillfällen och det är ingen slump att han är med på denna lista. Gjorde sina bästa insatser i Leicester City och Stoke City.

5. Sepp Maier

Klubb: Bayern München

Han spelade i samma klubb under hela karriären och vann flera titlar, både med Bayern München och individuella och hittar in på femte plats på denna lista.

4. Manuel Neuer

Klubbar: Schalke 04, Bayern München

Tyske Manuel Neuer var under flera år världens bästa målvakt både när han spelade för Bayern München och för det tyska landslaget.

Bästa målvakten genom tiderna

3. Dino Zoff

Klubbar: Udinese, Mantova, Napoli och Juventus

Med en karriär där de största bedrifterna var i Serie A och Juventus vann Zoff den italienska ligan vid sex tillfällen och fick även flera priser för sitt målvaktsspel både på klubblagsnivå och på landslagsnivå.

SE ÄVEN: Dyraste målvakterna genom tiderna

SE ÄVEN: Allsvenskans bästa målvakter

2. Lev Yasin

Klubb: Dynamo Moskva

Precis som flera andra målvakter på denna lista spelade Lev Yasin hela sin karriär i ett lag, för honom var det Dynamo Moskva som gällde. Är den förste som man tänker på när det kommer till legendariska målvakter. Från och med 2019 finns Lev Yashin-troféen som delas ut till världens bästa målvakt.

1. Gianluigi Buffon

bästa målvakterna genom tiderna

Klubbar: Parma, Juventus, PSG

På första plats hittar vi ingen mindre än den italienske legendaren Gianluigi Buffon. Han startade i Parma men är en klubbikon i Juventus där han spelat under en stor majoritet av sin karriär. Har vunnit Serie A vid tio tillfällen och blivit utsedd till ligans bäste målvakt vid 13 tillfällen. Han har även tre Champions League-titlar på meritlistan. Helt enkelt världens bäste genom tiderna.

Vad tjänar världens bästa fotbollsmålvakt? Världens bästa målvakt tjänar 150 000 dollar per vecka.

Se även: Världens bästa reservmålvakter
Se även: Tio dyraste målvakterna genom tiderna

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply