LISTA: Dyraste målvakterna genom tiderna

Han är världens dyraste målvakt

Topp 10 dyraste målvakterna genom historien

Dyraste målvakterna i världen? Dyraste målvakterna genom tiderna? Världens dyraste målvakter? Världens dyraste fotbollsmålvakt? Under de senaste åren har priserna på transfermarknaden nått nya höjder. Spelare gör för otroliga summor. En position som dock inte påverkats lika mycket är målvaktspositionen. Det går att värva en målvakt för inte all för stora pengar även om priserna har stigit. Självklart har de dyraste målvakterna blivit ännu dyrare men det är fortfarande mycket lägre summor än om man jämför med anfallaren. Världens dyraste fotbollsspelare är Neymar som kostade 222 miljoner euro. När det kommer till målvakter är summan mycket lägre. Det är dock höga summor som de största lagen måste betala för att köpa loss en burväktare av klass.

Vi har tidigare skrivit om bästa målvakterna i världen men nu tar vi alltså en titt på vilka som har kostat mest. Det är ofta de dyraste målvakterna någonsin som även är bäst. Det är upp till dig att avgöra om nedanstående namn. Genom tiderna har många målvakter varit de dyraste. Frågan är vem som är det just nu och hur mycket han kostat.

Tio dyraste målvakterna genom tiderna

Världens dyraste målvakter i fotboll

Vi har nu tagit fram världens dyraste målvakter och vilka som är de dyraste målvakterna i världen. Många av namnen flyttade för inte så längesen. Detta då priserna stigit enormt under det senaste året och många gamla rekord har slagits. Nedan tittar ni de tio dyraste målvakterna i världen.

Tio dyraste målvakterna i världen någonsin

Tidigare har vi på Silly Season Sverige gjort listor om bland annat: Bästa målvakterna i VM 2018Tio dyraste försvararna genom tiderna och Dyraste spelarna i världen sen 2000. Innan du klickar dig vidare på någon utav dessa ska vi gå igenom fotbollsvärldens tio dyraste målvakter någonsin.

12. Sebastian Frey (Inter till Parma, 2001, 210 miljoner kronor)
11. Alex Meret (Udinese till Napoli, 2018, 220 miljoner kronor)

10. David De Gea

Dyraste målvakterna i världen

Övergång:Atlético Madrid till Manchester United
År:2011
Prislapp:250 miljoner kronor

David De Gea är en av världens bästa målvakter. Han är även en av de dyraste som finns. Prislappen på 250 miljoner kronor betalade Manchester United för honom sommaren 2011. Detta placerar honom på plats nummer tio på denna lista. Han anslöt då från Atlético Madrid. Frågan är vad han hade kostat om han lämnar United idag.

9. Bernd Leno

Världens dyraste fotbollsmålvakt

Bernd Leno gjorde flera fina säsonger i Bayer Leverkusen. Detta innan han lämnade för spel i Arsenal. Flytten skedde sommaren 2018 och Gunners betalade 250 miljoner kronor för tysken.

Övergång:Bayer Leverkusen till Arsenal
År:2018
Prislapp:250 miljoner kronor

Sidor: 1 2 3 4

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply