LISTA: Dyraste målvakterna genom tiderna

Topp 10 dyraste målvakterna genom historien

Dyraste målvakterna i världen? Dyraste målvakterna genom tiderna? Världens dyraste målvakter? Världens dyraste fotbollsmålvakt? Under de senaste åren har priserna på transfermarknaden nått nya höjder. Spelare gör för otroliga summor. En position som dock inte påverkats lika mycket är målvaktspositionen. Det går att värva en målvakt för inte all för stora pengar även om priserna har stigit. Självklart har de dyraste målvakterna blivit ännu dyrare men det är fortfarande mycket lägre summor än om man jämför med anfallaren. Världens dyraste fotbollsspelare är Neymar som kostade 222 miljoner euro. När det kommer till målvakter är summan mycket lägre. Det är dock höga summor som de största lagen måste betala för att köpa loss en burväktare av klass.

Dyraste målvakterna genom tiderna

Vi har tidigare skrivit om bästa målvakterna i världen men nu tar vi alltså en titt på vilka som har kostat mest. Det är ofta de dyraste målvakterna någonsin som även är bäst. Det är upp till dig att avgöra om nedanstående namn. Genom tiderna har många målvakter varit de dyraste. Frågan är vem som är det just nu och hur mycket han kostat.

Världens dyraste målvakter i fotboll

Vi har nu tagit fram världens dyraste målvakter och vilka som är de dyraste målvakterna i världen. Många av namnen flyttade för inte så längesen. Detta då priserna stigit enormt under det senaste året och många gamla rekord har slagits. Nedan hittar ni de tio dyraste målvakterna i världen.

Tio dyraste målvakterna i världen någonsin

Tidigare har vi på Silly Season Sverige gjort listor om bland annat: Bästa målvakterna i VM 2018Tio dyraste försvararna genom tiderna och Dyraste spelarna i världen sen 2000. Innan du klickar dig vidare på någon utav dessa ska vi gå igenom fotbollsvärldens tio dyraste målvakter någonsin.

10. Neto

När en annan målvakt på denna lista gick från Barcelona till Valencia gjorde Neto motsatsen. 26 miljoner euro kostade han för Barca som även har Ter Stegen på målvaktsposten.

Övergång: Valencia till Barcelona
År: 2019
Prislapp: 26 miljoner euro

9. Francesco Toldo

Francesco Toldo är en av Italiens bästa målvakter genom tiderna. Han är även en av de dyraste målvakterna i världen. Inter betalade 270 miljoner kronor för Toldo när man köpte honom 2001. Det är fortfarande en hög prislapp för en målvakt. Tänk er då hur mycket pengar det var för nästan 20 år sen.

Övergång: Fiorentina till Inter
År: 2001
Prislapp: 26,5 miljoner

8. Jordan Pickford

Övergång: Sunderland till Everton
År: 2017
Prislapp: 28,5 miljoner euro

En frontfigur för England i VM 2018. Han stod för några otroliga räddningar under turneringens gång. Det var då flera lag fick upp ögonen för honom. Redan 2017 blev han en av världens dyraste målvakter då han lämnade Sunderland för Everton. Merseysideklubben betalade då 290 miljoner kronor för spelarens tjänster.

7. Manuel Neuer

Övergång: Schalke 04 till Bayern Munchen
År: 2011
Prislapp: 30 miljoner euro

Manuel Neuer anses av många vara en av världens bästa målvakter. Tysken lämnade Schalke 04 för spel i Bayern Munchen under 2011 och kostade då 300 miljoner kronor. Man kan verkligen säga att Neuer är värd pengarna som den tyska storklubben pungade ut.

Sidor: 1 2 3

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply