Danmarks VM trupp 2022 – Danska truppen till fotbolls-VM 2022!

Danmarks trupp VM 2018 - danska truppen till fotbolls-VM 2018!

Danmarks VM trupp 2022

Danmarks VM trupp 2022? Danmark VM trupp 2022? Danmarks VM trupp 2022? Det är nu dags att ta en titt på våra grannar. Precis som Sverige tog sig Danmark sig till turneringen efter att ha tagit sig till playoff. Sverige slog Italien i sitt dubbelmöte och för Danmarks del slog man Irland. Man var farligt ute efter den första matchen då det endast blev 0-0 hemma. Returen vann man dock med klara 1-5. Se och spela på fotboll live =>

Danmarks VM trupp 2022 - Danska truppen till fotbolls-VM 2022!

Det har gått drygt sju månader sedan man tog sig till turneringen. Truppen är nu presenterad och det är klart vilka spelare som kommer att vara med i matcherna mot Frankrike, Peru och Australien.

Den danska VM truppen har ingen lätt uppgift framför sig. Man bör dock ta sig vidare från gruppen som tvåa. Det må bli svårt att knipa förstaplatsen men en andraplats är det man får sikta på.

Danmarks trupp till Fotbolls-VM är en av de bättre på senare år. Den stora stjärnan är Christian Eriksen som till vardags spelar i engelska Tottenham. Man har även Kasper Schmeichel på målvaktsposten samt Nikolai Jörgensen längst fram. Man har en bra blandning med spelare från inhemska liga och en del som spelar utomlands.

Ett av flera namn att hålla koll på är Kasper Dolberg. Anfallaren har slagit igenom i Ajax och är den som ska göra det längst fram för våra rödvita grannar. Danmarks matcher i VM 2022 är överkomliga. Man må få det svårt mot Frankrike men man bör gå vidare om man slår Peru och Australien. Två lag som inte har speciellt mycket erfarenhet när det kommer till spel i VM.

På spelmarknaden när det kommer till odds i VM 2022 är danskarna långt ifrån favoriter. Faktum är att man har lika mycket i odds som Sverige (101.00). Streama VM live här =>

Danmarks VM trupp 2022 - Danska truppen till fotbolls-VM 2022!

Danmarks VM-trupp 2022

Marknadens betting sidor och spelbolag är överens om chanserna man har att prestera i turneringen. Danmarks VM-trupp är en av de starkare som kommer att delta i turneringen. man kommer dock inte ha någon större chans att vinna hela turneringen. Kolla in odds på Danmark i VM 2022.

  • Odds att Danmark vinner VM (vinnarodds): 81.00

Danska VM-truppen 2022 fotboll

VM-grupp: Grupp D
Ranking: 12 på FIFAs ranking
Förbundskapten: Åge Hareide

Danmarks VM trupp 2022? Här är samtliga spelare i den danska VM-truppen. Vi har sorterat in de efter position. Danmarks VM-trupp har totalt 20 utespelare och 3 målvakter. Danmarks trupp till VM är de ni ser nedan. Dessa är även Danmarks bästa fotbollsspelare. Det är dessa spelare som ska försöka vinna VM-guldet åt Danmark. Truppen är nu officiell.

Danmarks VM trupp 2022

Här kan en se Danmarks VM trupp 2022

Målvakter: Frederik Rönnow, Jonas Lössl, Kasper Schmeichel

Försvarare: Andreas Christensen, Henrik Dalsgaard, Jannik Vestergaard, Jens Stryger Larsen, Jonas Knudsen, Mathias ’Zanka’ Jörgensen, Simon Kjær

Mittfältare: Christian Eriksen, Lasse Schöne, Lukas Lerager, Michael Krohn-Dehli, Thomas Delaney, William Kvist

Anfallare: Andreas Cornelius, Kasper Dolberg, Martin Braithwaite, Nicolai Jörgensen, Pione Sisto, Viktor Fischer, Yussuf Poulsen

Hur gick det för Danmark i VM 2022?

För dansk del så gjordes jobbet i gruppspelet. De förväntade att sluta tvåa, något som de också gjorde. Först så vann de med 1-0 mot Peru, för att sedan spela 1-1 mot Australien. Det innebar att det räckte med att bara spela lika sista matchen mot Frankrike, en match som blev den enda som slutade 0-0. Som nu ni kan se i VM 2022 slutspelsträd så kommer Danmark att spela åttondelsfinal.

Danmarks bästa målskytt i VM-kvalet (inkl Playoff):

Christian Eriksen: 11 mål

Danmarks fotbolls-VM 2022 trupp: spelarna i Danmarks VM-trupp som kan avgöra VM 2022

Christian Eriksen: Anfallaren håller dagligen till i Leganés i den spanska ligan. Laget från utkanterna av Madrid tog sig upp till La Liga för ett par säsonger sedan. Amrabat är en av lagets mer kända fotbollsspelare. Det är han som ska göra målen längst fram för sitt land.

Anders Christensen: Vann den interna skytteligan i kvalet med fyra mål på fyra matcher. Kommer bli väldigt viktig för lagets offensiv.

Kasper Schmeichel: Är det största namnet i truppen. Försvararen har bland annat representerat både Bayern Munchen och Juventus. Det är han som ska hålla ihop både försvaret och hela laget.

Danmarks spelprogram i VM 2022

Det var nog inte många som drog på smilgroparna i Danmark när lottningen kom. Man må komma att spela två väldigt heta matcher mot Frankrike och Österrike. Chanserna att ta sig vidare från gruppen är dock inte lika stora. Det känns dock som det fanns en viss optimism när lottningen av VM 2022 avgjordes. Matchen mot Tunisien blir helt avgörande för om vem som ska ha en chans på andraplatsen. Därefter gäller det dock att vinna och/eller ta poäng i matcherna mot Frankrike och Österrike

Precis som när det kommer till Sverige matcher i VM har Danmark samma upplägg. Det nordafrikanska landet kommer spela sina tre matcher på olika arenor. Värdlandet Qatar har valt att sprida ut mästerskapet på elva städer där man har totalt tolv fotbollsarenor som spelplaner. Detta gör även att tidsskillnaderna Sverige – Qatar är olika beroende på var man spelar.

Danmarks VM-trupp och matcher i Qatar

När spelar Danmarks sin första match i VM 2022? Danmarks första match spelar man mot Peru den 16 juni med start klockan 18:00. När spelar Danmarks nästa match i VM? Därefter den 21 juni mot Australien. Den tredje och sista gruppspelsmatchen är mot Frankrike och spelas den 26 juni. Det är oklart vem man för möta i nästa runda. Detta då det ska spelas många matcher i fotbolls-VM.

Vilka lag har Danmarks i sin VM-grupp? Danmarks spelar i VM-gruppen Grupp D. De lag som spelar i Grupp D utöver Danmark är Frankrike, Österrike och Tunisien. Här kan du se samtliga Fotbolls-VM 2022 grupper – ett bra sätt att få en överblick över alla grupper i fotbolls-VM 2022

Silly Season hittar du allt om VM i Qatar 2022. Allt om spelschema för fotbolls-VM 2022, TV-tider fotbolls-VM 2022 och vilka kanaler som sänder matcherna i VM 2022, vart landslagen kommer att bo, Fotbolls-VM 2022 arenorna som kommer att användas i Qatar m.m.

Vanliga frågor om Danmarks VM trupp 2022

Har du några frågor kring Danmarks trupp i VM 2022 är det bara att slänga iväg en kommentar så svarar vi på din fråga så snabbt som möjligt. Artikeln med Danmarks trupp kommer självklart att uppdateras löpande med allt från truppen, fakta, odds och statistik om Danmarks och spelarna i det danska landslaget. 

Förutom Danmarks har även Sveriges trupp till VM släppts, detta samtidigt som Tyskland presenterade sin spelartrupp.

Odds VM 2022 är släppta och det går att se vilka som är favoriter till att vinna det hela. Det går självklart att spela på att Danmarks vinner Fotbolls-VM 2022.

Danmark VM trupp 2022 - Danska truppen till VM i fotboll 2022!

Danmarks VM trupp 2022

Silly Season har tagit fram allt inför Fotbolls VM 2022, och inte bara Danmarks VM trupp 2022. Du hittar allt från spelschema alla matcher i VM 2022 och Sveriges matcher i VM till tv-tider och tv-kanaler för Fotbolls VM hos oss. Vi har även tagit fram alla odds på VM 2022 och bäst odds på fotbolls VM.

Letar du info om endast Sveriges matcher i VM 2022? Vi har även tagit fram TV-kanaler för Sveriges matcher och TV-tider för de matcher Sverige kommer att spela. Det går även att se Brasiliens VM-trupp här.

Vem som har rättigheter till Fotbolls VM 2022 är även det klart. Då det kostar mycket är det två bolag som gått ihop och köpt loss sändningsrättigheterna för VM 2022.

Fler information om Fotbolls VM samt Danmark hittar du på den danska fotbollsförbundets hemsida.

Det är många som vill veta allt om Danmark i VM i fotboll 2022. Något av det mest intressanta är spelartrupperna. Storfavoriterna Spanien, Belgien, Frankrike, Tyskland, Brasilien, Tyskland och Argentina har alla släppts sina trupper. Japan har plockat ut sina spelare samtidigt som Danmark valt sina 23 som åker med till Qatar. Sveriges VM-trupp hittar du här.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply