Belgiens VM trupp 2022 – Belgiska truppen till fotbolls-VM 2022!

Belgiens VM trupp 2018 – belgiska truppen till fotbolls-VM 2018!

Belgiens VM-trupp 2022

Belgiens spelartrupp till Fotbolls-VM? Det kan faktiskt vara så att Belgiens VM trupp 2022 är den mest talangfulla truppen som vi kan hitta i VM. Visst, det går ju inte att förneka så väl sydamerikanska länder som Argentina och Brasilien, samt europeiska Tyskland och Spanien, sitter på ett gäng bra spelare. Se och spela på fotboll live =>

Men lite likt Uruguay VM trupp 2022 så kan vi jämföra den med Belgiens trupp VM 2022. Det genom att det är ett litet land, som trots svåra förutsättningar skickat ut världsstjärna efter världsstjärna.

Belgiens VM trupp 2022 – Belgiska truppen till fotbolls-VM 2022!

Med tanke på att Belgien har en relativt enkel grupp, och sedan får vänta överkomliga lag i åttondelsfinalen, så har belgarna chansen att göra det bra i det här VM-slutspelet. Kan det bli guld? Det är svårt att säga, men det vi vet är att det är en oerhört talangfull trupp som mycket väl kan ta sig väldigt långt i Qatar-VM.

I grupp F av Fotbolls VM 2022 så hittar vi inte bara Belgien, utan även Canada. Och det tillsammans med så väl Kroatien och Marocko. Det blir ju inte jättesvårt att hitta favoriterna för årets mästerskap i den här gruppen.

Med all respekt för både Marocko samt Kroatien så kommer de på pappret inte att ha en chans. Med med tanke på att Canada sällan presterar som de borde göra i stora mästerskap, samt att Kroatien och tunisierna redan skräll förut, så är ju det inte helt omöjligt att vi får se någon överraskning i den här gruppen. Streama VM live här =>

Belgiens VM trupp 2022 – Belgiska truppen till fotbolls-VM 2022!

Belgiens VM-trupp 2022

Fast ska vi bara gå rakt upp och ner på hur trupperna ser ut bör Belgien rimligtvis vinna sin grupp med sju eller nio poäng, medan engelsmännen slutar tvåa pp sex eller sju poäng. Sedan kommer centralamerikanerna och det nordafrikanska laget att få göra upp om att inte bli jumbo i gruppen.

Tittar vi lite mer noggrant på VM-oddsen 2022 så ser vi ju att spelbolagen förväntar sig att Belgien går väldigt långt i den här turneringen. Vad tror du? Kommer belgarna klara av att ta sig långt i 2022 års världsmästerskap i fotboll?

  • Bäst på odds att Belgiens vinner hela VM: 11.00

Belgiska VM-truppen 2022 fotboll

VM-grupp: Grupp F
Ranking: 3 på FIFAs ranking
Förbundskapten: Roberto Martínez

Den förre Everton-tränaren och tillika spanske fotbollstränaren Roberto Martinez har ett minst sagt intressant lag att jobba med. Med tanke på att Belgien aldrig varit riktigt stora på landslagsnivå historiskt, och att landet bara har knappt en miljon fler invånare än Sverige, så har de ju lyckats minst sagt bra.

Ta del av så väl truppen som fler nyheter om belgisk fotboll här på det belgiska fotbollsförbundets hemsida.

Belgiens VM trupp 2022

Se hela Belgiens VM trupp 2022 som åker till Qatar här:

Målvakter: Koen Casteels, Thibaut Courtois, Simon Mignolet

Försvarare: Toby Alderweireld, Dedryck Boyata, Vincent Kompany, Thomas Meunier, Thomas Vermaelen, Jan Vertonghen

Mittfältare: Nacer Chadli, Kevin De Bruyne, Mousa Dembele, Leander Dendoncker, Marouane Fellaini, Youri Tielemans, Axel Witsel

Anfallare: Michy Batshuayi, Yannick Carrasco, Eden Hazard, Thorgan Hazard, Adnan Januzaj, Romelu Lukaku, Dries Mertens

Belgiens bästa målskytt i VM-kvalet:

Manchester United-strikern Romelu Lukaku gjorde 11 mål och vann Belgiens interna skytteliga samt slutade fyra i den totala europeiska kvalgruppsskytteligan.

Belgiens fotbolls-VM 2022 trupp: spelarna i Belgiens VM-trupp som kan avgöra VM 2022

Kevin De Bruyne: Manchester City-mittfältaren har förvandlats från en lovande talang till en fullkomlig dominant på alla fotbollsplaner han beträder. Den dominansen kommer han att behöva vissa upp i VM.

Vincent Kompany: Det har varit lite tufft för Kompany de senaste säsongerna med många skador. Men Kompany i form är bland det bästa som en kan få i mittbacksväg.

Thibaut Courtois: Världens bästa fotbollsmålvakt kan mycket väl heta Thibaut Courtois. Den belgiske keepern må inte haft den roligaste säsongen med Chelsea, men det är knappast något som han kan lastas för.

Romelu Lukaku: Inte heller Romelu Lukaku hade den ultimate säsongen med sitt nya lag Manchester United. Men trots det så är Lukaku en tank i fram som har ett naturligt öga för att hitta många och bra målchanser.

Belgiens spelprogram i VM 2022

Låt oss säga så här. För så gruppens skull så är VM:s spelschema 2022 perfekt upplagt, i alla fall om en tänker sig hur det ser ut att sluta på pappret. Till att börja med så får Belgien möta de två slagpåsarna, i alla fall förväntade, i gruppen.

Först ut blir då Kroatien i Sotji. Den här matchen kommer att spelas måndagen den 18:e juni klockan 17:00 svensk tid. Sedan blir det dags att spela igen den 23:e juni, och då får det afrikanska landet Marocko stå för motståndet.

Det lär då ha blivit sex pinnar på vägen dit, då Canada väntar i Kaliningrad den 28:e juni. Det här är då något som lär bli en direkt avgörande match om vilket lag som vinner gruppen. Eller eventuellt lyckas spela på resultat, då någon av nationerna bör ha fördel sett till målskillnad inför matchen.

Belgiens VM-trupp och matcher i Qatar

För redaktionen är det nästan svårt att säga vad som kommer bli det viktigaste för de belgiska truppen. När det gäller gruppspelet så är det bara viktigt att se till att inte underskatta lagen. Så väl Kroatien som Marocko är ju två underskattade lag, men som till skillnad från till exempel Costa Ricas VM trupp 2022 inte har någon direkt storstjärna.

Så det viktiga blir alltså att bara göra jobbet. Det här är dock svårare än vad det kan låta ibland. För när ett lag på pappret är så överlägset så kan det bli svårt att hitta den där extra inspirationen. Men som tur är, för belgarnas del, så brukar de inte vara kända för att vara arroganta inför matcherna.

Vanliga frågor om Belgiens VM trupp 2022

Vi kan vänta oss ett Belgien som går för VM-guld. De må vara ett litet land, men med en sån här fanatisk trupp så vore allt annat mer än galet. Med en av världens klart bästa målvakter, ett stabilt försvarsspel, mittfälts, anfallsgäng samt tränare och ledarstab så har belgarna hela paketet.

Det lär bli Belgien samt Canada som gör upp om förstaplatsen i VMs Grupp F. Vi, och många andra, ser även Belgiens VM trupp 2022 som favorit att vinna. Där kan de sedan få möta Japan, Polen, Colombia eller Senegal i en åttondelsfinal, helt överkomliga motstånd.

Belgien Fotbolls VM trupp 2022 – Belgiska truppen till VM i fotboll 2022!

Belgiens VM trupp 2022

Odds VM 2022 är släppta och det går att se vilka som är favoriter till att vinna VM. Det går självklart att spela på att Sydkorea vinner Fotbolls-VM 2022.

Silly Season har tagit fram allt inför Fotbolls VM 2022, och inte bara Belgiens VM trupp 2022. Du hittar allt från spelschema alla matcher i VM 2022 och Sveriges matcher i VM till tv-tider och tv-kanaler för Fotbolls VM hos oss. Vi har även tagit fram alla odds på VM 2022 och bäst odds på fotbolls VM.

Letar du info om endast Sveriges matcher i VM 2022? Vi har även tagit fram TV-kanaler för Sveriges matcher och TV-tider för de matcher Sverige kommer att spela. Det går även att se Brasiliens VM-trupp här.

Vem som har rättigheter till Fotbolls VM 2022 är även det klart. Då det kostar är det två bolag som gått ihop och köpt loss sändningsrättigheterna för VM 2022.

Det är många som vill veta allt om VM 2022. Något av det mest intressanta är spelartrupperna. Storfavoriterna Spanien, Frankrike, Tyskland, Brasilien och Argentina har alla släppts sina trupper. Underdogen Island har plockat ut sina spelare samtidigt som Danmark valt sina 23 som åker med till Qatar. Sveriges VM-trupp hittar du här.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply