Spaniens bästa fotbollsspelare

Spaniens bästa spelare

Spaniens EM-trupp är nu uttagen och landets bästa fotbollsspelare ska återigen försöka försvara sin EM-titel från förra säsongen. Men vilka är egentligen Spaniens bästa fotbollsspelare? För att ta reda på det har vi utgått från spelarna i den Spanska EM-truppen 2016 och plockat ut den bästa spelaren på varje position. 

När EM 2016 sparkar igång är Spanien landet som alla vill slå. Vicente del Bosques mannar vann turneringen både 2008 och 2012 – och siktar givetvis på en tredje raka seger.

Bäst hos mästarna

Spanien sitter som vanligt på ett av turneringens bästa lag, och flera representanter på våra listor med bästa backarna i EM 2016bästa målvakterna i EM 2016bästa mittfältarna i EM 2016 och bästa anfallarna i EM 2016. Nu är dock frågan vilka som är Spaniens bästa fotbollsspelare. Fortsätt att läsa för att ta reda på detta.

Vassast i Spaniens EM-trupp

Kan ni inte få nog av EM 2016 får ni gärna ta er en titt på några av våra andra artiklar om sommarens turnering. Varför inte ta reda på vilka spelare som tog plats i Belgiens EM-trupp 2016Italiens EM-trupp 2016, eller Tysklands EM-trupp 2016.

Spanska EM-truppen i fotboll 2016

Ranking: Sexa på FIFA-rankingen
Förbundskapten: Vicente del Bosque

Här alla spelare som ingår i Spaniens EM-trupp. Truppen består av 23 spelare och är förbundskapten Vicente del Bosques slutgiltiga. När turneringen är slut återstår det att se om truppen innehåller Spaniens bästa fotbollsspelare.

Spaniens bästa målvakt

Här är de målvakter som tagits ut i den Spanska EM-truppen 2016.

Målvakter: David De Gea, Iker Casillas och Sergio Rico

Bäst: David De Gea

Motivering: Manchester Uniteds guldklimp är inte bara Premier Leagues bästa målvakt utan kanske just nu en av världens målvakter. Komplett målvakt som saknar svagheter. Är stabil men kan samtidigt stå för matchavgörande räddningar.

Här hittar du de bästa målvakterna i EM 2016.

Spaniens bästa back

Här är de backar som tagits ut i den Spanska EM-truppen 2016Juanfran, Carvajal, Piqué, Bartra, Sergio Ramos, Mikel San José, Alba och Azpilicueta. 

Bäst: Sergio Ramos. 

Motivering: Sergio Ramos är utan tvekan Spaniens bästa back, kanske är spanjoren även La Ligas bästa back. Ramos är vass på huvudet, snabb, brytningssäker och lagom ful. Ska Spanien försvara sin EM-titel behöver mittbacken vara i toppform.

Här hittar du de bästa backarna i EM 2016.

Spaniens bästa mittfältare

Här är de mittfältare som tagits ut i den Spanska EM-truppen 2016Busquets, Koke, Saul, Silva, Cesc, Bruno, Andrés Iniesta, Pedro och Thiago. 

Bäst: Andrés Iniesta

Motivering: I hård konkurrens med balansspelaren Sergio Busquets är Andrés Iniesta fortfarande Spaniens bästa mittfältare. Har fortfarande ett flyt med bollen få andra mittfältare i världen kommer i närheten av. Mycket talar för att sommarens turnering blir Iniestas sista Europamästerskap.

Här hittar du de bästa mittfältarna i EM 2016.

Spaniens bästa anfallare

Här är de anfallare som tagits ut i den Spanska EM-truppen 2016Morata, Aduriz, Nolito och Vazquez. 

Bäst: Alvaro Morata

Motivering: Juventus-anfallaren är absolut inte den som stått för flest poäng av de spanska anfallarna den här säsongen. Men besitter en otrolig talang och brukar dessutom höja sig i de stora matcherna. Eftersom konkurrensen inte är benhård, och att Diego Costa inte är uttagen, väljer vi att utse Alvaro Morata till Spaniens bästa anfallare.

Här hittar du de bästa anfallarna i EM 2016.

LÄS MER OM SOMMARENS EM-SLUTSPEL

Här du läsa mer om de bästa spelarna i EM 2016: de bästa målvakterna, backarna, mittfältarna och anfallarna. Se även vår EM guide 2016 som är en bra sammanställning över sådant som är viktigt inför EM 2016, såsom spelschema för EM 2016, TV-tider fotbolls-EM 2016 och vilka kanaler som sänder matcherna i EM 2016, Sveriges EM-trupp 2016, odds Sverige vinner EM 2016, vart landslagen kommer att bo, Fotbolls-EM 2016 arenor som kommer att användas i Frankrike m.m

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365