Uppgifter: Donnarumma förlänger med AC Milan

Officiellt: Donnarumma förlänger med Milan

Nytt kontrakt för Gianluigi Donnarumma

Relationen mellan Gianluigi Donnarumma och AC Milan ser ut att vara på bättringsvägen, detta enligt tv-kanalen Sky Italia som rapporterar att spelaren kommer skriva på ett nytt kontrakt med Serie A-klubben.

Nästan allt tydde på att Milan skulle bli av med sin 18-årige målvakt Gianluigi Donnarumma inom det kommande året. spelaren sades ha tackat nej till en kontraktsförlängning med Milan samtidigt som Mino Raiola ska ha flörtat med Real Madrid om ett kontrakt. Nu ser dock vinden ut att ha vänt för Milan och enligt Sky Italia kommer spelaren skriva på ett nytt kontrakt som sträcker sig till och med sommaren 2020. Spelarens nya lön sägs komma att ligga på 6 miljoner euro per säsong men något som får storklubbarna att drömma om ett köp är spelarens utköpsklausul.

AC Milan har spelat flertalet säsonger utan att kvalificera sig in till spel i Champions League. Man har tappat många storspelare på grund av misslyckandena och då man inte lyckats värva in värdiga ersättare har man de senaste åren slutat längre ner i tabellen. För ett tag sen fick klubben nya ägare som sades satsa på klubben och framför allt när det kommer till värvningar. Redan under sommarens fönster har man köpt spelare som Andre Silva, Ricardo Rodríguez och Hakan Calhanoglu tre av de spelare som ska vara med att ta Milan tillbaka till Europas finrum. Men det finns en hållhake på spelarna med investerarna och det samma gäller Donnarumma. Skulle man misslyckas ta sig till Champions League nästa säsong kommer man behöva sälja flera av de största namnen och därför har Gianluigi Donnarumma en speciell klausul. Att det nya kontrakt kommer sträcka sig till och med sommaren 2020 och att spelaren kommer tjäna 6 miljoner euro per säsong är klart, något som dock är mindre bestämt är spelarens utköpsklausul.

Skulle Milan kvalificera sig för spel i Champions League säsongen 2018/2019 höjs spelarens utköpsklausul till 100 miljoner euro, skulle man inte göra det kommer den ligga kvar på 50 miljoner euro, ett pris som många av Europas största klubbar kan tänka sig att betala för spelaren som endast är 18 år.

 

Tidigare ska lag som Real Madrid och Paris Saint-Germain lagt ett bud på spelaren där den sistnämnda klubben ska ha erbjudit 13 miljoner euro plus bonusar i årslön för målvakten.

Förlängningen av Gianluigi Donnarummas kontrakt innebär även att spelarens bror, Antonio Donnarumma ansluter till klubben och får en lön på 1 miljoner euro per säsong.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365