Officiellt: Ricardo Rodriguez klar för AC Milan

Officiellt: Ricardo Rodriguez klar för AC Milan

Försvararen är klar för italienska klubben

AC Milan har presenterat vänsterbacken Ricardo Rodriguez som deras nya tillskott i klubben och efter en vår full av rykten står det nu klart att Rodriguez är en Milan-spelare på ett fyraårskontrakt på San Siro.

AC Milan har ryktats vara intresserade av att värva Wolfsburgs Ricardo Rodriguez under en längre tid, och har nu äntligen slagit till. På sin officiella Twitter har Milan presenterat spelaren som klar för klubben på ett fyraårskontrakt, till 2021, och Goal uppger att försvararen kostade runt 17 miljoner euro.

– Vi behöver spelare som vill visa ett visst mått av entusiasm för denna tröjan, vilket är varför det första som vi gör efter den medicinska undersökningen är att ge en tour av trofé-rummet, sade direktör Massimiliano Mirabelli via Goal.

Rodriguez lämnade nu Wolfsburg, som tidigare i veckan fick kämpa för sin överlevnad i Bundesliga. Klubben hamnade på en 16:onde plats, vilket innebar ett dubbel-kvalmöte mot Eintracht Braunschweig, som Wolfsburg lyckades vinna med två stycken 1-0 vinster, och försvararen tackade klubben för sina fem fina år där.

– Vi upplevde och åstadkom mycket tillsammans, sade han.

– Jag har utvecklats som spelare och som en person, jag kände mig alltid väldigt bekväm och har fått många vänner. Hur som helst, nu är det tid för mig att ta nästa steg i min karriär. Milan är en toppklubb av internationell rang och en stor ny utmaning för mig, avslutade Rodriguez.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply