Officiellt: André Silva flyttar till Milan

Officiellt: André Silva flyttar till Milan
bet365

Lämnar Porto för spel i Serie A

André Silva lämnar Porto. Portugisen är klar för Milan, skriver den italienska klubben på sin officiella hemsida.

Tidigare idag skrev vi på Silly Season Sverige om att André Silva var nära en övergång till Milan. Nu är transfern officiell. Den portugisiska anfallaren flyttar till Milan, skriver klubben på den officiella hemsidan.

Spelaren är mycket nöjd med att flytta till Milan.

– Jag blev positivt överraskad när jag fick den här chansen. Jag är väldigt glad över att kunna ansluta till en klubb som Milan. Jag känner till klubbens historia och storhet, säger Silva enligt MilanNews.it.

Summan för övergången ryktas vara cirka 40 miljoner euro. 21-åringens avtal gäller i fem år och innebär en årslön på 2 miljoner euro. Hans nya tröjnummer hävdas bli nummer 10.

Anlände år 2011

Silva har tillhört Portos organisation sedan år 2011. Till en början representerade talangen föreningens ungdomslag och B-lag. Han debuterade för klubbens A-lag i december 2015 i en ligacupmatch mot Maritimo. Efter sex år i föreningen ser han nu ut att lämna.

Andra värvningen

Det här är en av flera värvningar som Milan gjort under de senaste veckorna. I förra veckan blev det officiellt att Ricardo Rodriguez flyttar till San Siro. Innan dess plockade italienarna också in Mateo Musacchio och Franck Kessié.

Det lär samtidigt inte bli den sista värvningen som de rödsvarta gör. Klubben har nya ägare, som tros vara villiga att spendera mycket pengar på nyförvärv. Till exempel har det talats om att italienarna ansluter i jakten på Emil Forsberg och att föreningen jagar Torinos Andrea Belotti.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply