Officiellt: Gareth Bale skriver på sexårskontrakt med Real Madrid

Officiellt: Gareth Bale skriver på sexårskontrakt med Real Madrid

Binder sig till klubben till 2022

Stjärnanfallaren Gareth Bale har efter en lång tids väntan skrivit ett nytt kontrakt med Real Madrid som förlänger hans kontrakt med ytterligare tre år och ser honom stanna i klubben till 2022.

Det har gått många rykten om huruvida Gareth Bale skulle komma att skriva på ett nytt kontrakt med Real Madrid eller inte. Då anfallarens dåvarande kontrakt sträckte sig till 2019 var det ingen större fara på taket, men nu har den spanska klubben låtit offentliggöra att man har förlängt ytterligare med den walesiske anfallaren, vilket ser honom stanna i klubben till 2022 istället.

Bale kom till Santiago Bernabeu i en mycket uppmärksammad flytt 2013, som då var den dyraste transferövergången på 85 miljoner pund (numera är det rekordet övertaget av Paul Pogba när han flyttade från Juventus till Manchester United) och har sedan dess gjort 50 mål på 90 matcher. Under de senaste veckorna har flertalet stora Real Madridstjärnor valt att förlänga, till exempel Luka Modric, Toni Kroos och Lucuas Vásquez, och den walesiske landslagsmannen sällar sig nu till dem.

Real har varit väldigt noga med att se till att skriva nya kontrakt med sina frontspelare, då de för närvarande kämpar mot ett transferförbud som FIFA har gett dem, som gör att de inte kommer kunna registrera några nya spelare, och därmed heller inte kunna spela med dem, förrns i januari 2018. Detta transferförbud, som även drabbade stadsrivalerna Atlético Madrid, berodde på att de båda klubbarna brutit mot reglerna vad det gäller transfers och registrering av spelare under 18 år.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply