Bomben: Real Madrid och Atletico Madrid får transferförbud

Bomben: Real Madrid och Atletico Madrid får transferförbud

Transferförbud: Real Madrid och Atletico Madrid

De två spanska klubbarna Real Madrid och Atletico Madrid har blivit belagda med transferförbud, detta blev idag klart efter att klubbarna överklagningar kommit tillbaka avslagna.

Går samma öde till mötes som Barcelona

Real Madrid och Atletico Madrid har båda blivit belagda med transferförbud till 2018 skriver Goal, vilket innebär att de inte kommer kunna registrera nya spelare för de kommande två transferfönstren, detta då de har brutit mot FIFA:s regler gällande skyddande och transfers av minderåriga. Detta är ett beslut som de båda klubbarna har försökt överklaga, något som dessvärre inte varit lyckat och huvudstadsklubbarna går nu samma öde till mötes som FC Barcelona gick igenom 2014.

FIFA har beslutat att neka de båda klubbarnas överklagningar och har därmed nu också bekräftat domen, tagen av FIFA kommittén, som belägger de båda klubbarna med transferförbud. Förbudet innebär att de inte kommer kunna värva några spelare på varken en nationell eller internationell nivå för de två kommande och följande transferperioderna, detta då de brutit på reglerna gällande beskydd och transfers av minderåriga. Förbudet gäller för respektive klubb och täcker hela klubben, med undantag för dam-, futsal- och strandfotbollslagen men förhindrar inte att spelare lämnar klubben.

Därtill straffas Real Madrid och Atlético Madrid dessutom med böter på 3,1 respektive 7,8 miljoner kronor. Real Madrid uppger på sin hemsida att de kommer att överklaga beslutet, då de finner beslutet ”djupt orättvist”.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply