Stefan Savic stannar i Atlético Madrid

Stefan Savic stannar i Atlético Madrid

Ingen flytt för Stefan Savic i sommar

Tidigare har det kommit uppgifter om att Atlético Madrid kan komma att sälja sin mittback Stefan Savic, uppgifter som nu Goal.com dementerar.

Inför säsongen sålde Atlético Madrid mittförsvararen Toby Alderweireld till Tottenham Hotspur och som ersättare hämtade man in Stefan Savic från Fiorentina. Den montenegrinske mittförsvararen har fått agera tredjeval bakom Diego Godín och José Maria Giménez denna säsong och det har spekulerats i om spelaren kommer att lämna den spanska huvudstadsklubben i sommar. Det är inte bara den sparsamma speltiden som gjort att spelaren ryktats vara på väg bort. Försvararen har även dragits med flertalet skador vilket gjort att han bland annat missade den första kvartsfinalen i Champions League mot FC Barcelona på Camp Nou.

Denna säsong har det blivit 16 matcher i den rödvita tröjan, vara hälften av de i La Liga men enligt Goal.com kommer Diego Pablo Simeone inte att släppa Savic. Den argentinske tränaren ska ha meddelat både spelaren själv och hans representant att Savic är en viktig del i lagbygget och att man räknar med 25-åringen.

Vill värva Diego Costa i sommar

Diego Costa har länge hintat om att han vill tillbaka till Spanien och att han inte har känt sig riktigt lycklig i Chelsea. Den önskade destinationen för Costas del sägs vara tillbaka till sin gamla klubb Atletico Madrid och nu har klubben själva bekräftat ett ömsesidigt intresse enligt the Mirror. Costa är redo att säga adjö till Stamford Bridge då han vill tillbaka till Spanien och är trött på sitt bråkiga rykte i den engelska fotbollen. Chelsea värvade 27-åringen för 35 miljoner pund från Atletico 2014 och de hoppas att ankomsten av den nye tränaren Antonio Conte skulle kunna övertyga spanjoren om att stanna.

Men Costa vet att Atletico vill ha honom tillbaka också och den brasilienfödde spanjoren har siktet inställt på att gå tillbaka till sin gamla klubb.

Diego Costa har ett kontrakt med Chelsea. Många gånger så vill en klubb ha en spelare som är under kontrakt, säger Atleticos president Enrique Cerezo i en intervju med Onda Cero.

– Det är fullkomligt logiskt att Atletico är intresserade av en återkomst av en anfallare men att förhandla med Chelsea är väldigt svårt, nästan omöjligt, fortsätter Cerezo.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply