Officiellt: Savic till Atlético

Mittbacken från Montenegro har skrivit på för fem år

Nu är det officiellt – Stefan Savic lämnar Fiorentina för Atlético Madrid. På måndagskvällen avslöjade klubbarna att de kommit överens med varandra och att Savic skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till 2020.

Stefan Savic, 24, värvades till Fiorentina från Manchester City i augusti 2012 efter att han inte lyckats sno åt sig en ordinarie tröja i Premier League-klubben. Något som han lyckades bättre med i italienska Serie A – på tre säsonger i Fiorentina blev det nämligen 108 matcher för landslagsförsvararen från Montenegro (29 A-landskamper på meritlistan). Men några fler säsonger i den italienska ligan lär det inte bli på ett tag.

Blev ligamästare med City 2012

Under måndagskvällen avslöjade nämligen Atlético Madrid – på klubbens officiella hemsida – att de kommit överens med Fiorentina om en övergång för den 24-årige mittbacken, som tidigare i sin karriär även representerat serbiska BSK Borca och Partizan Belgrad.

Savic har genomgått den obligatoriska läkarundersökningen och skrivit på ett kontrakt med La Liga-klubben som sträcker sig över fem säsonger, till juni 2020. Montenegrinen trivs bäst som mittback men är också kapabel att spela ute till höger i backlinjen.

Savic blev engelsk ligamästare säsongen 2011/2012 när han spelade totalt elva ligamatcher för Manchester City. Det är hans tyngsta merit i fotbollskarriären hittills.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply