Officiellt: Atlético Madrid säljer Raul Jimenez till Benfica

Benfica köper andra halvan av Raul Jimenez från Atlético Madrid

Under det senaste året har Raul Jimenez spelat i Benfica efter att ha köpts halvt av klubben. Nu köper Benfica den andra halvan av den mexikanska anfallaren och Atlético Madrid cashar in för anfallaren.

Atlético Madrids stora mål denna sommaren har varit köp av en anfallare. Man har redan värvat en yttermittfältare och en ytterback, men en striker av den högsta kvalitén har ännu inte anslutit. Det går dock prat om bland andra Gonzalo Higuain, Diego Costa och Kevin Gameiro men även Mauro Icardi ryktas till klubben.

Man har dock redan en bortglömd anfallare i truppen. Floppköptes Raul Jimenez köptes sommaren 2014, men såldes halvt vidare sommaren 2015 till Benfica efter en floppsäsong i Spanien. Nu har Atlético sålt andra halvan av Jimenez till Benfica och tjänat en bra slant på affären.

Får över 100 miljoner

Raul Jimenez spelde 21 matcher för Atlético i La Liga och gjorde blott ett mål på dessa matcher. I Benfica har det gått något bättre med fem mål på 28 framträdanden för den 190 centimeter långe anfallaren.

Enligt Transfermarketweb kostar den andra halvan av Jimenez cirka 110 miljoner kronor för Benfica. Totalt har man alltså betalar 220 miljoner för bägge halvorna av Jimenez.

Jimenez var aldrig omtyckt av Atlético-fansen efter att han firade Real Madrids Champions League-seger våren 2014, bara månader innan han skrev på för Atlético.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply