Uppgifter: Gonzalo Higuaín nära Atlético Madrid

Uppgifter: Gonzalo Higuaín nära Atlético Madrid

Atlético Madrid köper Gonzalo Higuaín?

Enligt uppgifter till italienska medier har sportcheferna för Atlético Madrid och Napoli träffats för att förhandla om Gonzalo Higuaín.

Atlético Madrid kommer värva en anfallare till nästa säsong, frågan är bara vem det blir. Efter försäljningen av Jackson Martínez samtidigt som man kom till final i UEFA Champions League och ett nytt tv-avtal har den spanska huvudstadsklubben en budget på närmare 180 miljoner att spendera på nyförvärv i sommar. Tidigare har man värvat Nicolas Gaitán från Benfica och så sent som på tisdagskvällen gjorde man klart med en ny högerback. Nu lägger man fullt fokus på en anfallare och det finns flera namn på listan över spelare som kan komma att ansluta till den rödvita klubben i sommar.

Tidigare har det pratats om att spelare som Diego Costa, Carlos Bacca, Kevin Gameiro, Edinson Cavani, Pierre-Emerick Aubameyang och Gonzalo Higuaín ska finnas på Atléticos önskelista. Nu kommer rapporter från Italien som menar att Atlético Madrids Andrea Berta, som hjälper till vid övergångar och Cristiano Giuntoli som är sportchef i Napoli ska ha hållt ett möte för att förhandla om den argentinske anfallaren efter tre framgångsrika säsonger på San Paolo-stadion.

Summan som Napoli tidigare krävt för spelaren är 94,7 miljoner euro men då spelaren gått ut och berättat att han inte tänker förlänga sitt kontrakt, som går ut 2018, hoppas Atlético kunna köpa loss spelaren för cirka 60 miljoner euro.

Även Chelsea, Manchester City och Paris Saint-Germain sägs jaga Higuaín.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply