Officiellt: Nicolás Gaitan till Atletico Madrid

Officiellt: Nicolás Gaitan till Atletico Madrid

Mittfältaren blev klar under torsdagen

Atletico Madrid bekräftar idag på sin officiella hemsida att de har kommit överrens med Benfica om en växel för mittfältsesset Nicolás Gaitan, som kommer att resa till Madrid för att gå igenom alla nödvändiga formaliteter efter Copa America.

Atletico Madrid har under en längre tid haft ögonen på Benficas framstående mittfältare Nicolás Gaitan. Den 28årige mittfältaren har haft en bra säsong, det har funnits en del formdippar i form av skador som har stoppat upp utvecklingen men utöver det har hans säsong sett kanon ut. Det har blivit 11 mål och 20 assists på 37 matcher för argentinaren. Han har även av och till fått lov att vara kapten i Benfica.

Den argentinske landslagsmannen spelar för tillfället Copa America med Argentinas landslag men blev idag, via Atletico Madrids officiella hemsida, klar för det spanska huvudstadslaget. Han kommer att åka till Madrid senare, då för att avsluta alla nödvändiga formaliteter som krävs för att ansluta till det röda och vita laget. Gaitan är född i San Martin i Argentina. Han spelade två säsonger, mellan 2008-10 i Boca Juniors A-lag. Därifrån tog han ett stort steg och värvades av Benfica i juni 2010, där han har spelat de senaste sex säsongerna. Han har spelat 252 matcher med laget från Lissabon och har gjort 41 mål. Mittfältaren har även spelat för Argentina 15 gånger med två mål i ryggen.

Intresset för argentinaren var stor och det fanns många toppklubbar ute i Europa och övriga världen som var intresserade. Till exempel Manchester United ryktats ha haft ögonen på mittfältaren, men valet föll tillslut på La Ligaklubben.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365