Officiellt: Atlético Madrid köper loss Jota

Diogo Jota lämnar Pacos Ferriera för Atlético Madrid

Atlético Madrid har redan gjort ett par vassa värvningar i sommar och man ryktas göra ytterligare ett par stora köp. Mitt bland alla stornamn har man också värvat en stor portugisisk talang från Pacos Ferreira som heter Diogo Jota.

Tidigare i sommar har Atlético Madrid bekräftat köpet av Nicolas Gaitan från Benfica och Sassuolos kroatiske högerback Simone Vrsaljko. Man ryktas också rätt intensivt vilja värva en riktigt vass anfallare. Namn som Diego Costa, Gonzalo Higuain och Pierre-Emerick Aubameyang sägs kunna flytta till huvudstaden i sommar.

Atlético har nu också fyndat genom en värvning som inte många förutsåg skulle hända. Det är den portugisiska stortalangen Diogo Jota, eller bara Jota, som har skrivit på för fem år. Mycket talade för att 19-åringen skulle gå till Benfica, Porto eller Sporting Lissabon men valet föll på Atlético.

Portugisisk U21-landslagsman

Atlético bekräftar på sin officiella hemsida att Jota har skrivit på ett femårskontrakt. Den offensiva mittfältaren ansluter från mittenlaget Pacos Ferriera som senast slutade sjua i den portugisiska högstaligan. Totalt gjorde Jota 14 mål på 41 framträdanden i ligan.

Jota, som främst trivs som offensiv kantspelare eller som offensiv mittfältare, spelar också både för Portugals U21- och U23-landslag.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply