Diego Costa säger ja till Atlético Madrid-flytt

Diego Costa säger ja till Atlético Madrid-flytt

Diego Costa lämnar Chelsea – tackar ja till Atlético Madrid?

Den spanska landslagsanfallaren kommer allt närmare en återkomst till den spanska huvudstadsklubben, detta då han enligt uppgifter ska ha sagt ja till en övergång.

Turerna kring Diego Costas vara eller icke vara på Stamford Bridge fortsätter. Den engelska klubbledningen vill ha kvar spelaren i truppen även nästa säsong men spelaren själv ska ju ha sagt att han vill lämna för spel i Atlético Madrid. Redan förra våren avslöjade vi på Silly Season Sverige att Diego Costa inte trivs i den engelska storklubben och att han kan vara på väg tillbaka till Madrid. Då var problemet att de båda klubbarna inte kunde komma överens om en betalningsplan då Atlético ville dela upp betalningen medan Chelsea ville ha hela summan på en gång.

Enligt Sky Sports ska spelaren ha tackat ja till en flytt tillbaka till Estadio Vicente Calderón där Diego Pablo Simeone var nyckeln till att övertala Costa om en återkomst till det lag där han vunnit bland annat en Copa del Rey-titel och en La Liga-titel under Simeones ledning.

Anledningen till att spelaren vill flytta från London är då han inte har lyckats anpassa sig till livet utanför planen. Detta har gjort att spelaren accepterat en flytt men det kommer inte bli lätt att förhandla med Chelsea som inte har några tankar på att släppa anfallaren som stått för 35 mål och 15 assist på sina 74 matcher i den blåa tröjan sen ankomsten 2014.

Skulle den spanska huvudstadsklubben inte lyckas köpa loss Costa kommer han ta en titt på andra spelare som Mauro Icardi, Edinson Cavani, Gonzalo Higuaín, Christian Benteke och Romelu Lukaku.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply