Courtois var Real Madrids förstaval – sjuk prislapp hindrade affären

Courtois för dyr för Real Madrid

Innan man inledde jakten på David de Gea ville man egentligen värva Chelseas burväktare, Thibaut Courtois, men belgaren var för dyr.

Real Madrid ville värva Chelseas Thibaut Courtois, London-klubbens svar? 73 miljoner pund. Roman Abramovich har inga tankar på att sälja belgaren och när den spanska huvudstadsklubben skickade en förfrågan till Chelsea fick man svaret att man krävde 73 miljoner pund för 23-åringen. Summan lika mycket som den Gareth Bale lämnade för när han gick från Tottenham till Real Madrid 2013 men Jose Mourinho och Chelsea-ledningens intention ska inte ha varit att sälja målvakten, istället ville man bara skrämma bort Madrid-klubben för att risken inte skulle finnas att målvakten skulle återvända till den spanska ligan.

The Telegraph rapporterar under fredagen att Real Madrid var beredda att betala nästan 37 miljoner pund för Courtois, en summa som skulle gjort honom till världens dyraste målvakt, men när man frågade sig för om belgarens situation fick man ett klart svar, det dubbla eller inget.

Jose Mourinho har tidigare uttalat sig om att Real Madrid måste betala 100 miljoner pund för varje ben om de vill köpa loss Eden Hazard och portugisens uppskattning av lagets belgiske målvakt är ungefär lika hög. Chelsea-tränaren har slått fast vid att det viktigaste i sommar är att behålla sina bästa spelare där bland annat Courtois, Hazard och Branislav Ivanovic ingår och serben ser ut att stanna på Stamford Bridge-klubben även nästa säsong.

Förolämpade Real Madrid-fansen

Real Madrids intresse för Thibaut Courtois sträcker sig ända tillbaka till målvaktens tid hos stadsrivalerna, Atlético Madrid. Courtois kom till Atlético inför säsongen 2011/2012 när han lånades ut från Chelsea. När Atlético och Courtois vann den spanska cupen 2013 efter att ha slagit Real Madrid passade den då 21-årige målvakten på att förolämpa Real Madrid-fansen med en inte så populär som på ett av Madrids största torg.

SE ÄVEN: LISTA: 10 Premier League-spelare som desperat vill lämna

SE ÄVEN: Uppgifter: United kan ha hittat De Geas ersättare

SE ÄVEN: Officiellt: Iago Aspas tillbaka till moderklubben

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply