bet365

Officiellt: Iago Aspas tillbaka till moderklubben

Iago Aspas återvänder till Spanien

Två år efter att spelaren lämnat Celta Vigo för spel i Liverpool är han tillbaka i den galiciska klubben där han inledde sin karriär.

Iago Aspas återvänder till Celta Vigo i den spanska högstadivisionen, det offentliggjordes under lördagsmorgonen. Spelaren som under de två senaste säsongerna har spelat i Premier League-klubben Liverpool och Sevilla i Spanien kommer att genomgå den obligatoriska läkarundersökningen för att sedan skriva på sitt nya kontrakt med sin nygamla klubb. Det har ännu inte offentliggjorts hur länga kontraktet skulle gälla men enligt flera spanska medier kommer Aspas att krita på ett kontrakt som sträcker sig över två år.

I klubben är man väldigt lyckliga att anfallaren kommer tillbaka då han inledde sin karriär i klubben vid åtta års ålder och har gått igenom samtliga ungdomslag innan han debuterade i a-laget 8 juni 2008. Säsongen 2012/2013 stod Aspas för en välidgt fin insats och sommaren därefter valde Liverpool att köpa loss spanjoren för ungefär 5 miljoner pund.

”Namnet på Real Club Celtas första förstärkning säsongen 2015/2016 kan inte vara mer igenkänt, beundrat och älskat av alla fansen. Celta Vigo och Sevilla har idag kommit överens om att Iago Aspas, efter att ha genomgått läkarundersökningen och skrivit under kontraktet, kommer att återvända hem” skriver klubben på sin officiella hemsida där man även bekräftar att anfallaren kommer att presenteras under de kommande dagarna.

”När processen är klar kommer Iago Aspas att presenteras med sin tröja, Celta Vigos tröja, framför sina fans under ett event som utan tvekan kommer att vara speciellt. Detta kommer att ske inom de närmsta dagarna” avslutar man.

Återvänder två år senare

Två år efter att Aspas lämnade klubben för spel på de brittiska öarna är han tillbaka i den ljusblåa tröjan. Anfallaren tillbringade även en tid i Sevilla, där han gjorde 10 mål och blev spanska cupens bäste målskytt. I den andalusiska klubben vann han även Europa League två år i rad.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply