Uppgifter: United kan ha hittat De Geas ersättare

Manchester United vill värva Jan Oblak

David De Gea har varit en av vårens stora snackisar i fotbollseuropa. Allt talar för att han lämnar för spel i Real Madrid, men bara på ett villkor. United ska hitta en ersättare före man släpper sin spanske målvakt. 

Den spanske landslagsmålvakten, David De Gea, har gjort en fantastiskt bra säsong i Manchester United. 24-åringen har vuxit ut till en vägg i målet och har flertalet gånger räddat poäng i Uniteds favör. Men allt har inte varit perfekt för De Gea. Familjesituationen utanför planen har inte varit optimal då flickvän och släkt bor i Spanien. Real Madrid har inte varit sena att utnyttja detta och har under våren åtskilliga gånger kopplats ihop med superkeepern.

Mycket talar för att De Gea, som har ett år kvar på kontraktet, lämnar England i sommar och flyttar tillbaka till Spanien, vilket lämnar ett enormt tomrum på målvaktsposten i United. Den anrika klubben har bland annat ryckt i Hugo Lloris från Tottenham men nu kommer uppgifter om att man kan ha hittat sin nya målvakt, i Madrid.

Har diskuterat med Oblak

Det är spanska AS som uppger att Manchester United vill värva Jan Oblak från Atletico Madrid.

Den engelska klubben, som helst av allt vill skaffa en ersättare före det att man släpper De Gea, ska ha varit i kontakt med Oblak, som har meddelat att han endast kan tänka sig en övergång till de brittiska öarna ifall United och Atletico kommer överens om en summa.

Slovenske Oblak värvades till Atletico Madrid som La Ligas dyraste målvakt genom tiderna då han kostade 16 miljoner euro, motsvarande 148 miljoner kronor, att köpa loss från portugisiska Benfica.

Fick en tuff inledning i La Liga

Samtidigt som man genomförde värvningen av Oblak så plockade man även in Miguel Ángel Moyà från grannklubben Getafe. Moyá var i första hand tänkt att bli en stabil backup till Oblak men rollerna blev istället tvärtom.

22-årige Oblak, med fyra landskamper för Slovenien på meritlistan, var ständigt småskadad samtidigt som mer rutinerade Moyá stod för en imponerande inledning av säsongen. De som känner till Diego Simeones ledarstil vet att managern helst inte ändrar nämnvärt på en startelva och Oblak förpassades därför till bänken. Inte blev det bättre av att supertalangen, när han väl fick chansen, släppte in tre mål på tre skott i bortamötet mot Olympiakos i Champions League som Atletico förlorade med 2-3.

Fansen började tvivla på jättevärvningen men vändningen skulle komma. Moyá skadade sig tidigt i åttondelsmötet i CL mot Bayer Leverkusen och Oblak kom in och stod för en imponerande insats då han blev stor matchhjälte under straffläggningen. Sedan dess har den långe burväktaren varit odiskutabel etta hos Simeone och Atletico Madrid, speciellt efter att ha imponerat i dubbelmötet med Real Madrid i CL.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply