Uppgifter: Robinho blir lagkamrat med Ronaldinho?

bet365
bet365

MEXIANSKA QUERETARO BEKRÄFTAR ATT DE ÄR INTRESSERADE AV 31-ÅRINGEN

Robinho som för tillfället gör sig redo för Copa America med det brasilianska landslaget sitter på ett utgående lånekontrakt med Santos. AC Milan har bekräftat att Robinho inte kommer fullfölja sitt kontrakt med klubben och nu öppnas ett hett rykte om att Robinho kan bli lagkamrat med Ronaldinho i mexikanska Queretaro.

Robinho, som förutspåddes som Brasiliens nästa gigant när han briljerade i Santos under tidigt 2000-tal, har sedan flytten till Real Madrid 2005 haft svårt för att binda sig till en klubb. Real Madrid blev Manchester City, som sedan blev en snabb visit i hemlandet och Santos. 2010 skrev Robinho på för AC Milan, men har sedan föregående sommar varit utlånad till Santos – ett låneavtal som går ut 30 juni.

Ingen framtid i AC Milan

Trots att brasilianaren har ett år kvar på sitt kontrakt med den rödsvarta Milano-klubben så har båda parterna bekräftat att forwardens kontrakt rivs i förtid så att Robinho på så sätt kan hitta sig en ny klubbadress.

Utlåningen i Santos innebär Robinhos tredje sejour med klubben och under året har Robinho gått och blivit en ledarfigur för klubben och har stått för 16 mål på 39 matcher för klubben. 31-åringen har själv också talat gott om sin tid i Santos och att han gärna ser sig fortsätta representera den vita tröjan. Nu verkar det emellertid blivit som så att Robinho faktiskt lämnar Santos 30 juni och blir en free agent och intresse efter spelare finns det gott om.

Mexikansk intresse

Det är rykande färska nyheter som för första gången placerar Robinho i den mexikanska klubben Queretaro. Queretaro slutade på en stabil andra placering i Tornero Clasura, men det som talar än mer för en övergång är det faktum att Robinhos gamla landslagskollega Ronaldinho spelar i klubben. De båda bollkonstnärerna spelade även tillsammans i AC Milan under 2010-11 och kontakten spelarna emellan kommer onekligen tala för en eventuell övergång.

För att en övergång ska kunna bli av skulle Queretaro bli tvungna att göra sig av med en utländsk spelarplats i truppen. Sportchefen Arturo Villanueva har själv prisat Robinho som en spelare med mycket erfarenhet och som en definitiv möjlighet.

Flera tänkbara destinationer

Givetvis är det inte bara Queretaro som visat intresse för Robinho. De inhemska klubbarna Cruzeiro och Flamengo har båda två sagt sig överväga att buda på Robinho, men spelarens jättelön har fått flera klubbar i brasilianska Serie A att backa. Faktum är att AC Milan betalt delar av 31-åringens lön under utlåningen till Santos, och att ta sig an hela lönen själva skulle vara en knepig finansiell situation för de brasilianska klubbarna.

Ett annat intressant rykte är Mellanösternklubben Bani Yas, som till och med gått ut och påstått att Robinho bara är detaljer från en värvning. Klubben från Förenta Arabemiraten skall ha erbjudit den brasilianska stjärnan ett tvåårskontrakt där han skulle tjäna cirka 40 miljoner kronor per säsong.  Skall vi tro på Bani Yas talesmän så kan andra klubbar få ge sig in i en rejäl dragkamp om spelarens signatur om man skall ha en chans att konkurrera med Bani Yas oljepengar.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply