Så mycket måste Chelsea betala för Alex Teixeira

Alex Teixeira kostar minst 400 miljoner för Chelsea

Chelsea är i behov av förstärkning på de offensiva positionerna i laget. Ett namn som nämns är den brasilianske mittfältaren Alex Teixeiera från Shakhtar Donetsk – men han kommer kosta minst 400 miljoner att köpa loss.

Chelsea måste erbjuda minst £30 miljoner (cirka 400 miljoner kronor) för att kunna köpa loss Shaktar Donetsks offensive mittfältare Alex Teixeira, 25, i januarifönstret. Detta rapporterar brittiska The Independent under fredagen. Brasilianaren, som gjort hela 19 mål på 13 matcher i den ukrainska ligan under säsongen, har dykt upp som ett av de hetaste namnen i Chelseas jakt på att förstärka de offensiva alternativen.

Costa, Falcao och Rémy lever inte upp till kraven

Enligt Evening Standard har Teixeira dock två år kvar på kontraktet på Donbass Arena och de regerande Premier League-mästarna har fått berättat för sig att de måste betala ett ordentligt pris för att säkra 25-åringens tjänster. Men med tanke på de undermåliga prestationerna från Diego Costa, Radamel Falcao och Loïc Rémy den här säsongen kan José Mourinho mycket väl vara beredd att betala 400 miljoner kronor för att förstärka offensiven.

Teixeira har tidigare bekräftat sitt intresse att flytta till Stamford Bridge. Då lät det så här, enligt The Independent:

– Jag har ett erbjudande, det var ett nöje att få veta att Chelsea vill värva mig. Det skulle vara fantastiskt om övergången sker i januari.

Alex Teixeira – femfaldig mästare

Den brasilianske offensive mittfältaren inledde karriären i Vasco da Gama innan han, precis som många av hans landsmän tidigare gjort, tog steget över till den europeiska fotbollen via en övergång till Shakhtar. Han har ännu inte representerat Brasiliens A-landslag, men har meriter både från U17- och U20-nivå.

Alex Teixeira har gjort 84 mål och 26 assist på 219 framträdanden för Shakhtar Donetsk. Han värvades till klubben i januari 2010 och har sedan dess blivit ukrainsk mästare vid fem tillfällen.

LÄS ÄVEN: Chelsea ger sig in i jakten på Neymar

LÄS ÄVEN: José Mourinho får stöd från Chelsea

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply