Chelseas målvakt Thibaut Courtois snart tillbaka

Thibaut Courtois fri från skada

Belgaren som skadade knäet i inledningen av ligasäsongen är nu på väg tillbak och enligt uppgifter i England kommer han vara redo om cirka två veckor.

Chelseas säsong har varit allt från felfri. Laget ligger på 16:e plats i tabellen med elva poäng, endast tre mindre än Bournemouth som ligger på nedflyttningsplats. Stamford Bridge-klubbens tränare Jose Mourinho har varit under hög press under en längre tid, så pass pressad att klubben har gått ut vid två tillfällen (senast för ett par dagar sen) och förklarat att man har fullt förtroende för portugisen som tog laget till en överlägsen ligavinst förra säsongen.

Efter att Thibaut Courtois skadat sig var allt upp till Asmir Begovic, som dock inte har lyckats axla belgarens roll. Nu kommer London Evening Standard med uppgifter om att Courtois kommer att vara tillbaka om cirka 2 veckor, närmare bestämt till matchen mot bottenkonkurrenten Bournemouth.

Målvakten rapporteras vara frisk och tillgänglig till matchen som spelas på hemmaplan och nu är det upp till Jose Mourinho att bestämma om man kommer att välja att spela med belgaren eller inte.

Vill förstärka anfallet i vinter

Efter den höstsäsongen skriver flertalet brittiska tidningar att Chelsea nu vill och kommer att förstärka med en eller två anfallare. Högst upp på listan sägs Barcelonas Neymar ligga och nyheten har även tagits upp av tidningar i Spanien som skriver att spelaren ska vara trött på allt som hänt och händer om sin kontroversiella övergång till La Liga-klubben.

En annan spelare som sägs vara intressant för Roman Abramovich är Shakthar Donetsks brasilianske mittfältare Alex Teixeira och Malmö FFs motståndare i Champions League sägs kräva en summa på 40 miljoner euro. Summan ska inte vara några större problem för Chelsea som haft stora problem med målskyttet denna säsong.

Jose Mourinho har dock sagt på en presskonferens att man inte behöver värva några spelare i januarifönstret.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply