Rooney: ”Liverpool-mötena fortfarande störst”

Efter att Manchester City köptes upp av investmentbolaget Abu Dhabi United Group och dess ägare Sheikh Mansour i september 2008 har åtskilliga miljarder pumpats in till klubben.

Det har också inneburit att de lokala derbymatcherna mot Manchester United har utvecklats till riktigt heta rivalmatcher. Manchester-klubbarna har vunnit varsin ligatitel under de två senaste säsongerna och under söndagen kommer rivaliteten tändas på nytt när United gör den korta resan till Etihad Stadium för ett nytt derbymöte.

Manchester United-anfallaren Wayne Rooney fick frågan om rivaliteten mellan United och City numera är den största inom engelsk fotboll, men enligt 27-åringen själv betyder drabbningarna mot Liverpool (Rooneys födelsestad) mer för spelarna.

– Alla är stora matcher. Uppenbarligen har United – Liverpool varit en massiv match genom åren, berättade Rooney för The Telegraph. City har haft sina framgångar nyligen, men jag skulle förmodligen säga att United – Liverpool fortfarande är den största matchen.

Både David Moyes i United och Manuel Pellegrini i City är nya för säsongen och kommer därför göra sina första Manchester-derbyn som managers under söndagskvällen.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply