Everton besegrade West Ham i målfest

Inför matchen mot Everton hade West Ham misslyckats med att hitta nätet i tre raka ligamatcher. Den sviten fortsatte fram till den 31:a minuten på Boleyn Ground, när hemmalaget tog ledningen efter att mittfältaren Ravel Morrison skjutit ett distansskott som tog en rejäl styrning på Phil Jagielka och ställde Tom Howard i Everton-målet.

Då bröts en 314 minuter lång svit av måltorka för Sam Allardyce och hans spelare. Men innan Morrisons ledningsmål var Everton mycket nära att ta ledningen när Kevin Mirallas tvingade Jussi Jääskeläinen till en högkvalitativ räddning.

I paus byttes både Romelu Lukaku och James McCarthy in för Everton – sju minuter senare haltade Leon Osman av och Roberto Martinez tvingades genomföra sitt tredje och sista byte. Strax efter en timmes spel kvitterade Leighton Baines på en fantastiskt slagen frispark från 25 meter – rakt upp i krysset.

West Ham återtog ledningen efter 76 minuter när Mark Noble klev fram och satte 2-1 från straffpunkten. Detta efter att Kevin Nollan fällts inne i straffområdet av McCarthy.

Fem minuter senare hade Noble förvandlats från hjälte till syndabock när han drog på sig sitt andra gula kort för en foul på Ross Barkley och Baines slog in sin andra frispark för dagen – denna gången via insidan av stolpen. Ett ännu snyggare mål än det första från vänsterbacken.

Gästerna lyckades sedan utnyttja det faktum att de hade en spelare mer på plan när inhoppande Lukaku (inlånad från Chelsea) nådde högst på ett inlägg från Mirallas och nickade in 2-3 för Everton. Detta blev sedermera slutresultat vilket innebär att Everton klättrar upp till en fjärdeplats i Premier League. West Ham ligger för tillfället på en fjortondeplats.