Southampton skrällde på Anfield

En som vanligt god stämning mötte spelarna när man klev in på Anfield, där den största delen av publiken ville se sitt Liverpool befästa sin serieledning i tabellen. Men så blev inte fallet för Merseyside-klubben som fick gå både mål och poänglösa mot Southampton efter att Dejan Lovren avgjort för bortalaget.

Den första halvleken blev mållös efter att Steven Gerrard haft halvlekens bästa läge på frispark, men en mycket fin räddning av Boruc i Southampton-målet stod i vägen för Liverpool-kaptenen.

Om det gick lite halvtrögt för Liverpool i den första halvleken så gick det än trögare i den andra halvleken där dessutom Southampton några minuter in tog ledningen efter att nyförvärvet från Lyon, mittbacken Dejan Lovren, helt omarkerad nickat in ledningsmålet för det för dagen svartvita bortalaget.

Liverpool försökte efter detta att skapa tryck på Southampton, men fick aldrig igång något ordentligt spel. Det farligaste läget i den andra halvleken hade istället Southampton efter att unge Luke Shaw sprungit sig fri från sin vänsterbacksposition, men Simon Mignolet i Liverpool-målet stod ivägen med en svettig dubbelräddning efter att bollen även styrts tillbaka mot belgaren via Liverpool-försvararen Kolo Touré.

Liverpool vaskade fram några halvchanser i slutet av matchen, men riktigt farligt blev det egentligen aldrig utan Southampton vann och blev därmed det första laget sedan i februari att slå Liverpool på Anfield.

 

bet365
bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply