Nyförvärvet avgjorde för Villa

Två lag i stort behov av tre poäng skulle ställas mot varandra på Carrow Road på lördagsförmiddagen. En match som slutade med seger för bortalaget efter att inhoppande Libor Kozak avgjort för Aston Villa.

Att det var två lag i behov av en seger märktes tydligt när matchen sparkade igång och vi bjöds på ett högt tempo från start. Redan efter två minuter kom första chansen när Aston Villas Andreas Weimann skruvade bollen i stolpen, ett läge som fick sätta färg på en halvlek där chanserna avlöste varandra.

För Norwich som inledde matchen bäst handlade det mesta i chansväg om nyförvärvet från Sportin Lisbon, Ricky Van Wolfsvinkel, som hade ett par jättelägen att ge sitt Norwich ledningen. Den allra bästa chansen skulle dock kantspringaren Robert Snoodgrass få när han fem minuter in på matchen brände en straff för hemmalaget.

Aston Villa var inte ofarliga de heller utan kontrade gärna och det ofta med gott resultat där tidigare nämnde Weimann tillsammans med sina anfallskollegor Christian Benteke och Gabriel Agbonlahor utgjorde ett ständigt hot för hemmalagets försvar. Just Benteke, lagets stora skyttekung, fick till bortalagets stora besvikelse efter cirka halvtimman spelad utgå skadad. Men den enas olycka är ibland den andras lycka, ett uttryck som stämde bra in på ersättaren till den väldige belgaren, Libor Kozak. Som efter endast dryga minuten spelad kunde skjuta 1-0 till Aston Villa, ett mål som var nyförvärvets första för Birminghamlaget.

Den andra halvleken var inte lika jämn som den första utan hemmalaget Norwich, låg framhejad av sin publik frenetiskt på för ett kvitteringsmål. Men inte ens nyförvärvet Gary Hooper kunde trots ett jätteläge med bara några minuter kvar av matchen, få in bollen bakom en storspelande Brad Guzan i Aston Villa-målet. Utan matchen slutade 1-0 till Villa som tar sin andra seger för säsongen.