Rasmus Dahlin lön 2024

Rasmus Dahlin lön

Rasmus Dahlin lön NHL – hur mycket tjänar han i Buffalo?

Rasmus Dahlin lön NHL Buffalo? Hur mycket tjänar Rasmus Dahlin i NHL per år? Ja, vi kan säga redan nu att Lidköping-sonen, som spås till att bli en av Sveriges största hockeyspelare i framtiden, kommer att tjäna sig en rejäl hacka. När han nu har lämnat Sverige för att flyga över Atlanten till USA. Den förre Frölunda-spelaren skrev ju ett kontrakt med Buffalo Sabres. Nu har han även skrivit på ett nytt kontrakt och kommer att tjäna ännu större pengar.

Låt oss titta på Rasmus Dahlin lön här. Dessutom kan vi gå igenom lite om hans chanser att klara sig, samt lite historia om Rasmus Dahlin. Ja, det finns egentligen väldigt mycket att berätta om den här svenske hockeytalangen, då följ med oss här. Se och spela på ishockey live =>

Ramus Dahlin lön

Rasmus Dahlin lön NHL och Buffalo Sabres 2023/2024

Rasmus Dahlin lön Buffalo? Vad det gäller Rasmus Dahlin så är han ju verkligen en av de unga framtidslöftena inom svensk hockey. Han spelade länge i Lidköping och Trollhättan, men fick tidigt ett kontrakt med Göteborgs-klubben Frölunda. Det här var något som förstås fick honom på rätt väg. Rasmus kunde sedan utvecklas och bli en stortalang som mängder av scouter höll ögonen på. Inför NHL-draften 2018 så ryktades det ju om att Dahlin skulle bli draftad först – något som också skedde. I slutet av 2023 skrev han på ett nytt kontrakt som börjar gälla 2024 och är värt motsvarande 120 miljoner kronor per säsong. Se och spela på ishockey live =>

Rasmus Dahlin lön Sverige

Det var då NHL-laget Buffalo Sabres, i norra USA, som fick chansen att drafta först. De gjorde så som väldigt många hade tänkt sig, och valde att drafta den svenske 18-åringen. Det här var den första gången som en svensk spelare valts etta i draften på nästan 30 år. Det handlar om 29 år för att vara exakt, och det var då en viss Mats Sundin som valdes först. Han draftades av Quebec, och gick sedan till NHL -och Kanada-rivalen Toronto Maple Leafs – där han blev en legend.

Rasmus Dahlins lön Frölunda

Rasmus Dahlin lön i Frölunda är inget som vi hittat något om. Det berodde framför allt på att Rasmus var underårig under många år klubben, och därför släpps inte den här typen av information fri från myndigheterna. Men vi är säkra på att det blev helt okej pengar även när han bodde och spelade i Frölunda.

Rasmus Dahlin nya lön Buffalo 2023/24

När Dahlin skrev på för Buffalo under 2018 blev det ett treårskontrakt med en lön på 8,5 miljoner kronor per säsong. I oktober 2023 skrev han dock på ett nytt kontrakt värt motsvarande 12 miljoner kronor per säsong. Den nya överenskommelsen sträcker sig till och med 2032(!).

Rasmus Dahlin lön Buffalo

Lönen i Frölunda var en hygglig summa för Rasmus Dahlin men det är inte ens i närheten av vad han har tjänat under sina första år i NHL och vad han kommer att tjäna efter den senaste kontraktsförlängningen.

Rasmus Dahlins lön 2018-2023: 8,5 miljoner kronor.
Rasmus Dahlins lön 2024-2032: 120 miljoner kronor

Se även: NHL Spelschema & Vilka vinner NHL?

Rasmus Dahlins lön NHL per år – vad tjänar han om året?

Vad tjänar Rasmus Dahlin om året? Hans nya lön innebär att han tjänar pengar på sitt hockeyspelande, och väldigt mycket av just den varan.

Rasmus Dahlins lön per år 2021: 8,5 miljoner kronor per år.
Rasmus Dahlins lön per år 2022: 8,5 miljoner kronor per år
Rasmus Dahlins lön per år 2023: 8,5 miljoner kronor per år
Rasmus Dahlins lön per år 2023: 120 miljoner kronor per år
Rasmus Dahlins lön per år 2024: 120 miljoner kronor per år

Det kommer förstås att bero lite på hur den aktuella växelkursen ser ut. Men om vi ska räkna från kontraktet så handlar det om 120 miljoner kronor per år.

Rasmus Dahlins lön per månad

Hur mycket tjänar Rasmus Dahlin i månaden? Här kommer vi räkna ut vad Rasmus Dahlins inkomst per månad blir efter flytten till NHL och Buffalo. Det handlar om cirka 10 000 000 kr, utan bonusar, som han tjänar.

Rasmus Dahlins lön per vecka

Hur mycket tjänar Rasmus Dahlin i veckan? Här kommer vi räkna ut vad Rasmus Dahlins inkomst per vecka blir i NHL. Det handlar om ungefär 2 500 000 kr.

Rasmus Dahlins lön per dag

Hur mycket tjänar Rasmus Dahlin per dag? Här kommer vi räkna ut vad Rasmus Dahlins inkomst per dag blir efter kontraktsförlängningen. Det landar på cirka 357 000 kr per dag i lön, då också utan några bonusar.

Rasmus Dahlins lön per timme

Hur mycket tjänar Rasmus Dahlin i timmen? Här kommer vi räkna ut vad Rasmus Dahlins inkomst per timme blir efter flytt. Timlönen ligger på 14 880 kronor.

Rasmus Dahlin lön per minut

Hur mycket tjänar Rasmus Dahlin i minuten? Här kommer vi räkna ut vad Rasmus Dahlin inkomst per minut blir. Rasmus tjänar 248 kr i minuten.

Rasmus Dahlin lön per sekund

Hur mycket tjänar Rasmus Dahlin i sekunden? Här kommer vi räkna ut vad Rasmus Dahlin inkomst per sekund blir med nya kontraktet. Det blir ungefär 4 kr i sekunden.

Rasmus Dahlin förmögenhet

För Rasmus Dahlins del så blev det ett antal säsongen i så väl lokalklubbarna Lidköping som Trollhättan. På proffsnivå blev den första klubben Frölunda, och nu kommer han alltså att spela för NHL-laget Buffalo Sabres. Det är ett lag som genomgår en rejäl generationsväxling, där svensken väntas bli en av grundpelarna.

Men det är klart. Om Buffalo, inom de tre åren som Rasmus första kontrakt gäller, inte lyckas bra så finns det en risk att han lämnar. Även om vi pratar om en 18-åring så lär inte svenske Dahlin vilja slå ihjäl allt för många år i en klubb som inte har någon framtidstro.

Å andra sidan så har Sabres något på gång. Laget från delstaten New York i USA har ju fostrat mängder av stjärnor förut. Inte minst från den europeiska kontinenten. För Sabres har det dock gått gaska så tungt de senaste två decennierna. 1999 var de Stanley Cup-final och förlorade mot Dallas. Tio av de senaste 18 åren har de missade slutspel. I och med i år har det blivit tunga sex raka år utan slutspel. Senast var 2011, då de förlorade med 4-3 i den första ronden mot Philadelphia i den östa konferensen av NHL.

Fler idrottares löner, inkomster och förmögenheter

Precis som Jonas Jerebko lön finns det här en hel del intressanta löneartiklar att titta på. Se och spela på ishockey live =>

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply