bet365

LISTA: Tio saker du inte visste om Victor Nilsson Lindelöf

LISTA: Tio saker du inte visste om Victor Nilsson Lindelöf

10 saker du inte visste om Victor Nilsson Lindelöf

Saker du inte visste om Victor Nilsson Lindelöf? Fakta om Victor Nilsson Lindelöf? Victor Nilsson Lindelöf är en av Sveriges bästa fotbollsspelare. Efter att ha spelat i Benfica blev han sommaren 2017 klar för Manchester United som betalade 35 miljoner euro. Lindelöfs lön höjdes flera snäpp efter att ha skrivit på för den engelska storklubben. Nu börjar den svenska befolkningen inse att försvararen är en av Sveriges bästa fotbollsspelare. Detta tillsammans med Zlatan Ibrahimovic.

Det ryktades väldigt mycket om var Lindelöf skulle flytta under tiden han spelade i Benfica. Allt från Milan, Inter, Chelsea och Juventus fanns på radarn för spelaren som tillslut alltså valde spel på Old Trafford. Nedan finner ni tio fakta om Victor Nilsson Lindelöf, Manchester Uniteds svensk. Se och spela på fotboll =>

LISTA: Tio saker du inte visste om Victor Nilsson Lindelöf

Tio fakta om Victor Nilsson Lindelöf

Saker du inte visste om Victor Nilsson Lindelöf? Faktaartiklarna och listorna på Silly Season Sverige läses av flera tusentals personer varje dag. Därför rekommenderar vi att ni tar en titt på några av de som publicerats. Nedan finns ett axplock av de bästa som vi lagt upp. Ta gärna en titt på dessa efter att vi gått igenom saker du inte visste om Victor Nilsson Lindelöf.

10. Aldrig spelat allsvensk fotboll

LISTA: Tio saker du inte visste om Victor Nilsson Lindelöf

Foto: Bildbyrån

Lindelöf har aldrig spelat allsvensk fotboll. Han inledde sin fotbollskarriär i Västerås SK i de lägre divisionerna. VNL skrev därefter på för Benfica vid 17 års ålder, detta i december 2011. Det återstår att se vilken klubb VNL spelar i när, eller om, han återvänder till Allsvenskan när karriären går mot sitt slut. Se och spela på fotboll =>

9. Skadeproblem var nära att sätta stopp

Försvararens väg till Manchester United har inte varit lätt. Det tog honom drygt två år i Benficas B-lag innan han fick debutera för A-laget, detta i oktober 2013. Den inledande perioden i seniorlaget var dock skadedrabbad och han tog inte en riktig startplats förrän säsongen 2015/2016. Idag har Lindelöf växt ut till en toppförsvarare.

Lista med saker du inte visste om Victor Nilsson Lindelöf

8. Jämförs med Rio Ferdinand

Lindelöf har stor press på sig. Trots sin unga ålder ses han som den som ska bli försvarsgeneralen i Manchester United och jämförs med Rio Ferdinand. Detta då han han är en brytningssäker spelare som knappt drar på sig frisparkar och gula kort. Mourinho ska även ha jämfört VNL med Real Madrids franske försvararen Raphael Varane.

7. Kallades för ’Iceman’ i Benfica

Under sin tid i Benfica kallades Lindelöf för Iceman (Ismannen). Detta på grund av hans förmåga att hålla sig lugn under press.

– Jag går inte in på plan och känner mig rädd. Allt handlar om att spela ditt spel och veta ens förmågor. Jag har bra självförtroende och vet vad jag är bra på på planen, har svensken tidigare sagt.

6. Löneökning på 1650 procent vid övergången till United

LISTA: Tio saker du inte visste om Victor Nilsson Lindelöf

Foto: Bildbyrån

Victor Nilsson Lindelöf lön? Då Lindelöf fick en rejäl löneökning vid sin sista kontraktsförlängning i Benfica kom en väldigt intressant siffra upp. Svensken höjde sin veckolön med otroliga 1650 procent. VNL har alltså ett ganska stort lönekuvert. Han är dock inte bland de bäst betalda i Manchester United. Se Manchester Uniteds löner för se vem som är bäst betald.

Lista med fakta du inte visste om Victor Nilsson Lindelöf

5. Västerås får över 3 miljoner pund för United-flytten

Efter en lång period av spekulationer kom Benfica och Västerås tillslut överens. Den svenska klubben hade en vidareförsäljningsklausul i spelarens kontrakt. Benfica gick först inte gick med på att betala den uppstod problem. Tillslut löste man det hela, något som gav Västerås över tre miljoner pund för Lindelöfs övergång till Manchester United. Se och spela på fotboll =>

4. Hyllad av Jesper Blomqvist

Nilsson Lindelöf har blivit hyllad av många, speciellt i Sverige. Ett av de mest relevanta namnen är Jesper Blomqvist som tidigare spelat i Manchester United.

– Han är mogen både som spelare och som person. En sak jag gillar med honom är att han inte tagit den lätta vägen i sin karriär

3. Sågades av före detta Chelsea-tränaren

LISTA: Tio saker du inte visste om Victor Nilsson Lindelöf

Foto: Bildbyrån

Det är dock inte alla som är speciellt imponerade av den svenske försvararen. En av de är den före detta assisterande tränaren i Chelsea Ray Wilkins som i Sky Sports sändning sågade svensken:

– När jag tittar på den här värvningen… vi har unge Michael Keane som har gjort det exceptionellt bra i Burnley. Han hade kunnat köpas in för 28 miljoner pund, men så helt plötsligt tar de Lindelöf för över 30. När man tar in nån från Europa startar alltid summan på en trea. Den här killen har inte gjort någonting, absolut ingenting. Keane har gjort en fantastisk säsong i Premier League. Vi vet inte om han kan fixa det. Vi vet dock att Keane kan. Se och spela på fotboll =>

2. Åtta titlar i bagaget

Vid 30 års ålder har han vunnit åtta titlar. sju med klubblaget och ett guld i U21-EM sommaren 2015.

  • Guld i U21-EM 2015
  • Tre ligatitlar med Benfica
  • Tre cuptitlar med Benfica
  • En ligacup-titel med Manchester United

1.  Hans bror spelar i HockeyAllsvenskan

För Victor är det fotboll som gäller. Victor Nilsson Lindelöfs bror Alexander är dock mer inriktad på Hockey och spelar för Västerås i Hockeyallsvenskan. VNL har vid flertalet gånger varit på plats när hans bror spelat.

Lista med saker och fakta du bör veta om Victor Nilsson Lindelöf

Fler listor på Silly Season Sverige

Detta var alltså listan med tio saker du inte visste om Victor Nilsson Lindelöf. Ta gärna en titt på fler listor som vi på Silly Season Sverige publicerat. Det finns flera om både VNL, Manchester United och det svenska landslaget. Se och spela på fotboll =>

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply