Lista: Tio saker du inte visste om svenska fotbollslandslaget

 Lista- Tio saker du inte visste om svenska fotbollslandslaget

10 Fakta om fotbollslandslaget

Fakta Svenska fotbollslandslaget? Fakta om svenska fotbollslandslaget? Sveriges landslag i fotboll har under sin historia haft flera fina perioder samtidigt som landets största stjärnor dragit på sin den blågula tröjan. Vi alla vet vad man lyckades med den där magiska sommaren 1994 i USA, Anders Svenssons frispark mot Argentina eller konstmålen som superstjärnan Zlatan Ibrahimovic stått för under sin landslagskarriär. Svensken är en av landslagets bästa målskyttar någonsin men tyvärr har han lagt skorna på hyllan. Det finns mycket om det svenska landslaget som nästan alla vet men det finns även intressant fakta om Sveriges landslag i fotboll som inte många har en blekaste aning om.

Sommaren 2016 genomförde det svenska landslaget ett tränarbyte där det stod klart att Erik Hamrén avgår som förbundskapten. Efter att flera namn varit aktuella för tränarposten valde man att satsa på Janne Andersson som ny ansvarig på tränarposten. Det finns både bra och rolig fakta om Erik Hamrén och Janne Andersson som många ännu inte vet.

Lista- Tio saker du inte visste om svenska fotbollslandslaget

Fakta Svenska fotbollslandslaget

Fakta om Sveriges fotbollslandslag finns det gått om men det finns flertalet saker som många inte vet om. Därför har vi på Silly Season Sverige nu satt ihop en lista med tio saker du inte visste om svenska fotbollslandslaget. Nedan kommer vi gå igenom faktan men först vill vi rekommendera våra populära listor. Ta gärna en titt på de, detta efter att vi gått igenom listan med tio saker du inte visste om Sveriges fotbollslandslag.

Lista- Tio saker du inte visste om svenska fotbollslandslaget

10) Publikrekordet satt 1965

Lista: Tio saker du inte visste om svenska fotbollslandslaget

Sveriges herrlandslag i fotboll slog 1965 publikrekord då hela 52 943 personer tog sig till Råsunda för att se blågult spela mot Västtyskland. Matchen slutade dock med förlust, detta med 1-2.

9) Första landskampen spelades 1908

Sverige spelade sin första officiella landskamp 1908, detta i Göteborg där man tog sig an grannarna från Norge. Resultatet blev 11-3 till svenskarnas fördel.

Sidor: 1 2 3 4 5

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365