Stabil seger för Chelsea i Londonderbyt

Dagens sista match i Premier League skulle alltså spelas mellan de två Londonlagen Chelsea och Fulham, där den största snackisen inför matchen var att Jose Mourinho lämnat Juan Mata utanför truppen. En match som Chelsea vann med 2-0 efter mål av Oscar och just nämnde Mikel.

Den första halvleken var en ganska chansfattig historia där Fulham hade det bästa läget efter att Darren Bent sprungit sig fri, men Petr Cech i Chelsea-målet kommit ut bra och avvärjt situationen. För Chelseas del blev det farligast när nyförvärvet Samuel Etoo var nära att trycka dit ett fint inlägg från högerbacken Branislav Ivanovic.

Den andra halvleken startade bättre för hemmalaget efter att brassen Oscar tryckt dit ledningsmålet på en retur av Stockdale i Fulham-målet. Chelsea kontrollerade sedan resten av halvleken och skulle även sätta tvåan efter John Terry nickat fram bollen till John Obi Mikel som mycket läckert tryckte in 2-0-målet på volley. Ett mål som var Mikels första sedan han 2006 anslöt till Premier League och Chelsea.

Nigerianen mål skulle också bli matchens sista, och Chelsea tog med detta sin tredje seger för i år.