Bayern krossade Schalke

Dortmund tappade poäng borta mot Nürnberg efter Per Nilssons kvitteringsmål. Då passade Bayern München på att köra över Schalke 04 på Veltins-Arena, passande nog med siffrorna 0-4, vilket innebär att fjolårssäsongens Champions League-finalister nu delar på ledningen i Bundesliga med sexton poäng vardera och elva plusmål.

Bayerns första riktiga anfall resulterade i ett ledningsmål efter 21 minuter Arjen Robbens hörna nickades in av en helt omarkerad Bastian Schweinsteiger. Mindre än minuten senare var ledningen fördubblad när David Alaba blev fri på vänsterkanten och slog ett inlägg som Mario Mandzukic nickade in i mål. Eftersom Manuel Neuer aldrig tidigare släppt in något mål mot sin gamla klubb var segern tämligen säker då.

Femton minuter före full tid utökade Bayern ledningen till 0-3 när Alaba tog sig förbi på sin kant och spelade bollen bakåt till Franck Ribéry, som inte hade den bästa bollkontakten men ändå lyckades få bollen i mål. När sedan Thomas Müller blev fri efter en långboll från Dante och passade i sidled till Claudio Pizarro fastställdes slutresultatet till 0-4.

Det sena målet innebär att Dortmund och Bayern nu har samma poäng och målskillnad, men för tillfället toppar Dortmund tabellen tack vare fler gjorda mål. Schalke ligger tolva i Bundesliga efter sex omgångar och har bara fått med sig sju poäng.