LISTA: Tio klara övergångar – 29/6-5/7

Uppgifter: Falcao erbjuds till Real Madrid i vinter

Tio stjärnor som bytt klubb under transferfönstret förra veckan

Transferfönstret är i full gång och vissa profiler har redan packat sina väskor och lämnat sin gamla tillvaro för nya äventyr borta vid horisonten. Exempel på klara övergångar hittar vi i Steven Gerrard som lämnat Liverpool för spel med LA Galaxy, Xavi som packat sina väskor och flyttat från Barcelona till Qatar samt den lovande holländske skyttekungen i PSV Eindhoven, Memphis Depay som skrivit på för Manchester United.

Vi på Silly Season Sverige tänkte nu, vecka för vecka, välja ut tio intressanta övergångar som inträffat inom fotbollens värld under en sjudagarsperiod. Vi började för tre veckor sedan med en lista på tio intressanta övergångar den 8-14 juni. Förra veckan tog vi en titt på tio intressanta övergångar den 22-28 juni och veckan innan dess på listan med tio klara övergångar 15-21 juni.

Ifall du vill se alla klara övergångar så ska du ta en på vår avdelning för klara övergångar. Eller varför inte ta en titt på SillyBladet som är vår kommande satsning där vi kommer att sammanställa alla officiella övergångar.

Klara övergångar i sommarens transferfönster – 29 juni – 5 juli 2015

Detta är den fjärde upplagan av den här list-serien som, vecka efter vecka, kommer att redovisa de tio mest intressanta övergångarna sett ur våra ögon. Och tycker ni annorlunda? Kommentera!

Fotnot: Noterbart är att dessa är klara mellan 29 juni och 5 juli. Övergångar som offentliggjorts den före eller efter den tidsperioden tar därför inte del av den här listans urval.

Radamel Falcao, Monaco -> Chelsea (lån)

Först ut på listan kommer fjolsäsongens förmodligen största flopp i Premier League-klubben Manchester United, Radamel Falcao. Colombianen lyckades inte övertyga Louis van Gaal under sin låneperiod på Old Trafford och föga överraskande valde därför holländaren att inte använda den köpoption som var inkluderad i låneavtalet med Monaco.

Då klev José Mourinho in i bilden och visade fortsatt förtroende för spelarens potential och slutligen stod det klart att spelaren nästa säsong kommer att spela på Stamford Bridge för The Blues.

”Jag är väldigt glad över att ansluta till Chelsea och kan inte vänta på att börja träna och hjälpa laget att vinna ligan samtidigt som vi når framgångar i Europa” – Radamel Falcao i samband med övergången.

Lukas Podolski, Arsenal -> Galatasaray

En annan övergång som är av stort intresse i detta fall är den tyske världsmästaren Lukas Podolski som återigen lämnar Arsenal. I våras spelade stjärnan för den italienska storklubben Inter, utan gott resultat, och förra veckan blev det klart att han även lämnar The Gunners permanent. Nästa klubbadress blir den turkiska storklubben Galatasaray som har Champions League att se fram emot, samt en ligatitel att försvara mot storsatsande rivalen Fenerbahce.

Enligt tyska Bild ska prislappen landat på fyra miljoner euro för tysken, som uppges ha signerat ett kontrakt som sträcker sig till sommaren 2018.

Martin Montoya, Barcelona -> Inter (lån)

Den tredje spelaren som vi valt in på vår lista denna vecka är den spanske försvararen Martin Montoya som länge ryktats bort från den spanska giganten Barcelona. Den här sommaren slog slutligen försvararens önskan in och nästa säsong kommer han att spela fotboll med den blåsvarta matchtröjan på San Siro.

Italienska storklubben Inter, som gjort ytterligare ett intressant köp till defensiven från La Liga, har ett låneavtal med katalanerna gällande spelaren den kommande säsongen.

Carlos Bacca, Sevilla -> Milan

Milan gick bet på både Jackson Martinez (som valde Atlético Madrid) och Geoffrey Kondogbia (som valde rivalen Inter). Nu har storklubben däremot börjat få framgång på transfermarknaden och den gångna veckan lyckades de med bedriften att säkra två starka tillskott till nästa säsong. En av dessa är den colombianske stjärnan Carlos Bacca som förra säsongen vann Europa League med spanska storklubben Sevilla.

Övergångssumman ska enligt uppgifter ligga på 30 miljoner euro och spelaren sägs tjäna 3,5 miljoner euro per säsong i den italienska storklubben, där han nu förväntas hitta målet ett högt antal gånger i höst.

Luiz Adriano, Shakhtar Donetsk -> Milan

Nästa spelaren på den här listan och det andra anmärkningsvärda nyförvärvet av Milan i sommar är den brasilianske stjärnan Luiz Adriano. Den eftertraktade anfallaren hade intressenter efter sig från både Premier League och rivalerna Inter, men den här gången vann Rossoneri slaget och signade stjärnan för en summa på åtta miljoner euro. Anledningen till den låga summan är förmodligen spelarens dåvarande avtal som skulle löpt ut i vinter med Shakhtar Donetsk.

Nu står han istället på ett kontrakt över de kommande fem åren med Rossoneri, där han nu för chansen att bilda ett fruktat anfall tillsammans med colombianen Carlos Bacca.

Miranda, Atlético Madrid -> Inter

Från Milan vänder vi återigen till Inter. Nu handlar det om försvarare nummer två som storklubben har förstärkt med i sommar. Den skicklige försvararen Miranda har nämligen lämnat den spanska huvudstaden Madrid, där han bland annat hann med en ligatitel med Atlético Madrid säsongen 2013/2014, och istället flyttat till italienska Milano för spel på San Siro.

”Miranda är ytterligare ett utmärkt tillskott till Roberto Mancinis trupp till det nya Inter. Han är en erfaren spelare som är lika ivrig som vi är på att komma igång med vårt nya äventyr. Den nya säsongen är precis runt hörnet och detta kommer att bli ett spännande ögonblick för oss och för fansen. Forza Inter!”, lyder ett pressmeddelande från klubbens president Erick Thohir.

Nathaniel Clyne, Southampton -> Liverpool

Från Italien så tar vi nu blickarna västerut till England och Premier League-klubben Liverpool, som inlett sommaren med en redig aktivitet på transfermarknaden. Förra veckan säkrade dessutom den satsande klubben en rejäl värvning från Southampton i form av den lovande ytterbacken Nathaniel Clyne. Han står numera under ett långsiktigt avtal med The Reds.

— Jag är glad och det är en drömflytt för mig att komma hit och få spela för en sådan stor klubb, med all sin historia. Jag kan knapp vänta på att få börja. Så snart som Liverpool visade sitt intresse för mig, blev jag lycklig och ville bara få affären att gå igenom, sa Nathaniel Clyne i samband med presentationen på klubbens hemsida.

Jackson Martinez, Porto -> Atlético Madrid

En rejäl värvning som inträffade i Spanien förra veckan är som så mycket annat hittills i sommar, colombianskt. Den landslagsmeriterade stjärnan Jackson Martinez har nämligen efter år av spekulationer äntligen(i transfersyfte) lämnat den portugisiska storklubben Porto för spel med den spanska storklubben Atlético Madrid. En spelare som länge uppgavs vara i princip klar för Milan, men som i sista stund ändrade sig och skrev på för spanska ligatrean istället.

Prislappen landade på drygt 32 miljoner euro för den colombianske landslagsstjärnan, som förra säsongen fick nöja sig med en andra plats i den portugisiska ligan.

Douglas Costa, Shakhtar Donetsk -> Bayern München

Vi har även fått se intressanta övergångar i Bundesliga och det är svårt att blunda för giganten Bayern Münchens värvningar, med tanke på storklubbens dominans i landet. Förra veckan genomförde de, precis som italienska Milan, en intressant värvning från ukrainska storklubben Shakhtar Donetsk och även den var brasiliansk. Douglas Costa har nämligen skrivit på för spel under managern Pep Guardiolas styre.

– Jag är stolt över att nu spela för Bayern. Jag kommer göra allt för att motsvara förväntningarna, sa 24-åringen till den tyska klubbens officiella hemsida.

Han kostade 30 miljoner euro att köpa loss och kommer nu få bära matchtröja nummer elva i Bayern München.

Petr Cech, Chelsea -> Arsenal

Sist men inte minst kommer en övergång som vi givetvis inte kan förbise. Den tjeckiske landslagsmålvakten med rejält av rutin i ryggsäcken, Petr Cech har lämnat Chelsea för spel med Arsenal. Övergången till rivalen kommer som påföljd av målvaktens bristande speltid den förra säsongen under managern José Mourinhos styre, som prioriterat den belgiske landslagsmannen Thibaut Courtois istället för Petr Cech.

– Petr Cech är en spelare jag beundrat under en lång tid och jag är väldigt nöjd över att han har beslutat sig för att gå till oss. Han har visat under många år att han är en av de enastående målvakterna i världen och han kommer att addera god kvalitet till våran trupp, sa Arsene Wenger när övergången bekräftades.

Prislappen har enligt rapporter landat på 13 miljoner pund.

– Jag är väldigt spänd på att gå till Arsenal Football Club och jag kan inte bärga mig för att gå in i försäsongen. Jag har samma inställning till fotboll, samma motivation och hunger för framgång som jag hade i början av min karriär. När Arsene Wenger talade med mig om hans ambitioner för den här klubben, och hur han såg mig som en del av laget, var beslutet självklart, sa målvakten själv till Arsenals hemsida när övergången blev officiell.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply