LISTA: Tio klara övergångar – 15-21 juni

Tio stjärnor som bytt fotbollslag förra veckan

Transferfönstret är i full gång och vissa profiler har redan packat sina väskor och lämnat sin gamla tillvaro för nya äventyr borta vid horisonten. Exempel på klara övergångar hittar vi i Steven Gerrard som lämnat Liverpool för spel med LA Galaxy, Xavi som packat sina väskor och flyttat från Barcelona till Qatar samt den lovande holländske skyttekungen i PSV Eindhoven, Memphis Depay som skrivit på för Manchester United.

Vi på Silly Season Sverige tänkte nu, vecka för vecka, välja ut tio intressanta övergångar som inträffat inom fotbollens värld under en sjudagarsperiod. Vi började förra veckan med en lista på tio intressanta övergångar den 8-14 juni.

Ifall du vill se alla klara övergångar så ska du ta en på vår avdelning för klara övergångar. Eller varför inte ta en titt på SillyBladet som är vår kommande satsning där vi kommer att sammanställa alla officiella övergångar.

Klara övergångar under sommar transferfönstret – 15-21 juni 2015

Det finns namn från vår tidigare lista, tio klara övergångar från början av juni, med i den här upplagan. Det beror helt enkelt på att denna listan är början på ett löpande koncept som, vecka efter vecka, kommer att redovisa de tio mest intressanta övergångarna sett ur våra ögon. Och tycker ni annorlunda? Kommentera!

Fotnot: Anledningen till att varken Mario Mandzukic, Luciano Vietto eller Geoffrey Kondogbia tar plats den här veckan är helt enkelt för att dessa inte blivit helt klara för respektive klubb under tidsperioden 15-21 juni. 


Kieran Trippier, Burnley -> Tottenham

Det första av tio nyförvärv som vi plockar med från den gångna veckan är den 24-årige högerbacken som förra säsongen spelade för nykomlingen Burnley. Det blev dessvärre ingen lyckad säsong i Premier League och efter att det resulterat i en nedflyttning för klubben har högerbacken Kieran Trippier gjort precis som den gamle lagkamraten Danny Ings gjorde veckan innan, skrev på för en ny klubb.

Nu är det visserligen ingen fri transfer det handlar om, utan Tottenham fick faktiskt betala utköpsklausulen för spelare som signerat ett femårskontrakt med London-laget som slutade på en sjätte plats i Premier League den gångna säsongen.
— När jag först hörde att klubben var intresserade så behövde jag inte tänka efter. Det är en så stor klubb och nu kan jag knappt vänta på att få börja och få visa alla vad jag går för, sa nyförvärvet till klubbens hemsida i samband med övergången.

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply