Manchester City ger sig in i jakten på Aránguiz

– Det gör mig glad. Jag skulle väldigt gärna gå dit, säger chilenaren själv

Den 26-årige chilenska mittfältaren Charles Aránguiz har under våren uppgetts vara intressant för storklubbar som Chelsea, Arsenal och Bayer Leverkusen. Nu ger sig även Manchester City in i jakten på spelaren, något som Aránguiz själv inte verkar ha något emot.

Charles Aránguiz fostrades i den chilenska klubben Cobreloa innan han som 20-åring 2009 lämnade för spel i den inhemska storklubben Colo-Colo. 2011 bar flyttlasset av till nästa storklubb vid namn Club Universidad de Chile innan han i augusti 2014 värvades av brasilianska Internacional, där han även spelade under våren 2014, då på lån.

I Internacional har det hunnit bli 34 tävlingsmatcher, och efter ett väldigt lyckat VM-slutspel med Chile 2014 så har Aránguiz inte bara gjort sig ett stort namn i Sydamerika, utan även i Europa. I dagsläget värderas han, enligt tyska Transfermarkt, till motsvarande 108 miljoner kronor.

Pellegrini och Begiristain på plats i Chile

Efter det lyckade VM-slutspelet i fjor så har storklubbar som Bayer Leverkusen, Chelsea och Arsenal under säsongen fått upp ögonen för Charles Aránguiz. Efter att ha inlett årets Copa América, som pågår just nu i hemlandet Chile, mycket bra så uppges nu även Manchester City ge sig in i jakten på den 26-årige mittfältaren.

Enligt Manchester Evening News så befinner sig Manchester Citys tränare Manuel Pellegrini och sportchefen Txiki Begiristain på plats i Chile för att följa turneringen, och uppges nu alltså ha fått upp ögonen ordentligt för Aránguiz, något som mittfältaren verkar uppskatta.

– Det gör mig glad. Jag skulle väldigt gärna gå dit, säger Aránguiz enligt samma tidning.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365