Gonzalo Higuain av intresse för Chelsea

Gonzalo Higuain av intresse för Chelsea

Nye tränaren satsar högt

Chelsea och deras nye tränare Antonio Conte är intresserade av att värva Napolis Gonzalo Higuain som en viktig del av det nya lagbygget som skall ske på Stamford Bridge, men argentinaren kan bli dyrköpt.

Chelseas nye tränare Antonio Conte är en man som vet vad han vill ha. Trots att hans första arbetsdag ligger månader framåt, då han inte tar över Londonlaget förens efter EM 2016, så har han redan sökt ut några av de bästa spelarna för sitt nya lag. En av dessa är Gonzalo Higuain, som för tillfället spelar i Napoli, enligt Gazzetta World. Med både Falcao och Diego Costa som förväntas lämna Chelsea så måste ersättare för ett vasst anfall hittas och här ligger Higuain bra till. Conte var intresserad av argentinaren redan under sin tid som tränare för Juventus men trots ihärdiga försök blev det aldrig någon deal.

Conte har nu gjort det klart att Falcao kan flyttas på och Costa är omringad av rykten som säger att han vill tillbaka hem till Spanien, något som öppnar dörren för Higuains del. Men Napolis president Aurelio De Laurentiis har insisterat på att han inte kommer att låta sin stjärna lämna för någonting mindre än utköpsklausulen på 94,5 miljoner euro, vilket gör det svårt att säga att en deal är säkert. Trots att Chelsea har en djup pengaficka så kan det anses vara ett osmart drag.

Andra alternativ är fransmannen Edinson Cavani som sägs vara nära att lämna Paris och Romelu Lukaku ryktas inte heller vara ett omöjligt byte. Även andra Serie A spelare är av intresse, så som Miralem Pjanic och Radja Nainggolan bland annat.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply