Antonio Conte intresserad av Romelu Lukaku

Antonio Conte intresserad av Romelu Lukaku

Dealen skall vara klar innan EM 2016

Antonio Conte blev igår officiellt ny tränare för Chelsea och han har redan börjat efter nya rekryteringar, med bland annat ett återköp av Romelu Lukaku i siktet.

Igår så blev det officiellt – Antonio Conte tar över som tränare för Chelsea. Han blir den permanenta efterträdaren till Jose Mourinho på en treårs deal som kan komma att bli värd 20 miljoner pund om han vinner Champions League. Som första värvning har Conte ögonen på Romelu Lukaku och Chelsea är beredda att betala 50 miljoner pund för belgaren, enligt uppgifter till DailyStar. Det var ju dock från Chelsea som Lukaku såldes sommaren 2014, till Everton, för en summa av 28 miljoner pund, vilket gör hela affären till något av en u-sväng. Ironiskt nog så var Conte, då i form av Juventustränare också intresserad av den dåvarande 22-åringen, kort innan han klev av tränarposten i Juventus.

Det kan komma att bli svårt att värva belgaren. Lukaku vill ha Champions League fotboll, något som Chelsea inte kommer kunna erbjuda nästa säsong. Everton har även, tack vare sina rika investerare, de finansiella musklerna att stå emot erbjudanden som kan komma på deras 25-årige toppanfallare, som har tre år kvar på sitt kontrakt. Lukakus agent har också pratat med intresserade lag som PSG och Juventus. Trots detta så har Chelsea och Conte förtroende för att en deal kan gå igenom.

Conte kommer officiellt att börja jobba som Chelseatränare efter att Italien är klara med EM 2016.

– Jag ser fram emot att få jobba med Chelsea Football Club. Jag är glad att vi gjorde tillkännagivandet nu så att allting är klart och vi kan få ett slut på spekulationerna, sade Conte själv efter annonseringen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply