Manuel Pellegrini lämnar Manchester City för Zenit St Petersburg?

Manuel Pellegrini lämnar Manchester City för Zenit St Petersburg?

Manuel Pellegrini hittar nytt jobb

Enligt uppgifter till den engelska tidningen Daily Mail är Manuel Pellegrini nära att flytta till Ryssland i sommar då det redan står klart att Pep Guardiola tar över Manchester City.

I början av månad stod det klart att Pep Guardiola tar över Manchester City till sommaren. Lagets nuvarande tränare Manuel Pellegrini berättade att han känt till det hela under cirka en månads tid och det var därför ingen överraskning för chilenaren när det hela blev officiellt. Något som dock inte varit lika klart är vilken klubb som Manuel Pellegrini kommer att träna nästa säsong. Det har ryktats om både Premier League och Serie A som potentiella destinationer, men för tillfället ser det dock ut att bli något helt annat. Enigt Daily Mail har Pellegrini blivit erbjuden att ersätta Andre Villas-Boas på Zenit St Petersburgs bänk efter det att han lämnat tränarposten på Etihad Stadium.

Zenit sägs erbjuda tränaren ett kontrakt med en lön på 3 miljoner pund per säsong men Pellegrini ska inte vara övertygad om en flytt till landet i öster. Enligt samma tidning ska 62-åringen föredra att stanna i den engelska högstaligan där något överraskande Newcastle United ska ha hört av sig och frågat om tränarens tjänster.

 

Läs mer om Manuel Pellegrini på Silly Season Sverige

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply